REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

VIDEO Francuzi izveli 'blitz krieg' i u 20 minuta utrpali tri komada Nizozemcima. Za kraj dodali još jedan

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 22:32

U sudačkoj nadoknadi su Nizozemci čak dobili priliku zabiti iz penala, ali je Depay i u drugom dijelu utakmice bio tragičar za svoju reprezentaciju kada je promašio zabiti s bijele točke

Francuska je pobijedila Nizozemsku 4:0 na startu kvalifikacija za Euro 2024.

Reprezentacije Francuske je moćno otvorila utakmicu. U samo osam minuta zabilidva gola. Strijelci su bili Upamecano i Griezmann. PRvo je u drugoj minuti Antoine Griezmann primio loptu koju je poslao Kylian Mbappe i uz lijevu stativu zakucao loptu u mrežu za 1:0. Samo šesz minuta kasnije Dayot Upamecano je došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zabio za 2:0.

Raspoloženi Mbappe se do kraja prvog dijela i sam upisao u strijelce. U 21. minuti je primio odličan pas Tchuamenia u šesnaestercu i pucao nisko u lijevi kut i zabio, a do 45. na semaforu nije bilo promjene, iako su Francuzi imali priliku povećati taj rezultat. Veliku je šansu za Nizozemce propustio Memphis Depay. Pucao je unutar kaznenog prostora, ali promašio gol. Francuzi su s osmijehom, a Nizozemci sa šokom otišli u svlačionice na predah.

U nastavku Francuska nije posustala. Kylian Mbappe je opet primio loptu u šesnaestercu, pucao po golu, činilo se kao da će lopta ući u gol, ali je golman uspio obraniti njegov šut. Pet minuta prije kraja susreta Moussa Diaby je zabio gol, ali je poništen zbog zaleđa.

Mbappe se na kraju ipak uspio još jednom naći na listi strijelaca. U 88. minuti ej solo prodorom stigao pred Cillessena i pucao te povećao prednost Francuza na konačnih 4:0.

U sudačkoj nadoknadi su Nizozemci čak dobili priliku zabiti iz penala, ali je Depay i u drugom dijelu utakmice bio tragičar za svoju reprezentaciju kada je promašio zabiti s bijele točke.





Tagovi

Francuska nogometna reprezentacijanizozemska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za Euro

Ostale Vijesti