VIDEO Dinamu ili AEK-u neće biti ugodno: Antwerp otvorio prvenstvo sa šesticom, Lille stigao do izjednačenja u sudačkoj nadoknadi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 22:33

Dva potencijalna protivnika hrvatskih klubova u playoffu svojih natjecanja ostvarila su polovičan učinak.

Prvak Belgije Antwerp, koji u polufinalu playoffa Lige prvaka čeka boljeg iz dvomeča Dinamo - AEK, sa 6-0 pobjedom otvorio je lov na obranu naslova. U prvom kolu stradao je Kortrijk, a utakmica je praktički bila riješena do poluvremena. Vincent Janssen zabio je u 9. i 35., a između njegovih golova smjestio se i jedan autogol Wasinskog. Na 4-0 povisio je Kerk pred odlazak na odmor. Svoj hattrick Janssen je kompletirao u 58., a konačni rezultat postavio je Muja u 67. Iako je do kraja utakmice ostalo još dosta vremena za sedmi gol potencijalnog Dinamovog protivnika, mreže se više nisu tresle. Mark van Bommel započeo je utakmicu u 4-2-3-1 sastavu, a prije utakmice protiv Dinama ili AEK-a u Antwerpu, gostuje kod Leuvena. Golove s utakmice pogledajte OVDJE.

Antwerp se poravnao na vrhu ljestvice s Royal Unionom, Gentom i St. Truidenom sa šest bodova, no potonji klubovi imaju utakmicu manje.

Ako Rijeka prođe B36 iz Torshavna, a na dobrom je putu da to učini, u playoffu Konferencijske lige igrat će protiv Lillea, prvaka Francuske iz 2021. koji novo prvenstvo Francuske otvorio golom za poravnanje u 94. mi. U prvom kolu Ligue 1, Gaetan Laborde zabio je u 19. minuti i Nici donio vodstvo na otvaranju prvenstva. Činilo se da će domaćini upisati tri gola, no u 94. minuti utakmice Diakite poentira na dodavanje Angela Gomesa i Lilleu donosi bod. Paulo Fonseca zaigrao je u 4-2-3-1 formaciji. Prije potencijalne utakmice s Rijekom, Lille će ugostiti Nantes, 20. kolovoza.

Golove s utakmice pogledajte OVDJE.



Tagovi

Ligue 1Royal AntwerpLilleNice

Ostale Vijesti