REUTERS/Isabel Infantes
REUTERS/Isabel Infantes

VIDEO Derbi prepun sjajnih pogodaka, Villarreal srušio Real usred Madrida

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 08.04.23. | 23:05

Fantastična utakmica na Santiago Bernabeuu.

U posljednjem dvoboju današnjeg programa u španjolskoj La Ligi, Villarreal je kao gost pobijedio Real Madrid s 2:3. Utakmica je bila prepuna preokreta i u potpunosti je opravdala epitet derbija kola. Real je dvaput vodio, no gosti su na pogon fantastičnog Samuela Chukwuezea uspjeli preokrenuti i odnijeti puni plijen iz glavnog grada. Luka Modrić u igru je ušao u 72. minuti i odigrao vrlo dobrih nešto više od 20 minuta, ako računamo sudačku nadoknadu.

Festival pogodaka započeo je u 17. minuti. Igrači Reala probili su po lijevom krilu, a oštra lopta Asensija u sredinu pogodila je Pau Torresa koji je zatresao vlastitu mrežu.

Vodstvo Madriđana trajalo je do 39. minute. Lo Celso je proigrao Samuela Chukwuezea, koji prima loptu na rubu kaznenog prostora, kasnim driblingom poslao je Nacha u prazno i rutinski matirao Courtoisa. Do nove prednosti Real je stigao u 48. minuti. Vinicius je odigrao dupli pas sa Ceballosom, a onda je uslijedio dio Brazilčeve magije. U pravom slalomu nanizao je nekoliko braniča Villareala i savladao veterana Pepea Reinu.

Kao i u prvom poluvremenu, vodstvo Reala trajalo je tek nešto više od 20 minuta. Ovaj puta iz blizine je zabio Jose Luis Morales, suci su prvotno poništili pogodak zbog zaleđa, ali VAR je presudio u korist gostiju koji su ponovno poravnali.

Luka Modrić u igru je ušao u 72. minuti i odmah s nekoliko lijepih poteza pokrenuo igru domaćih. U 78. minuti Luka je servirao sjajnu loptu Asensiju, koji je iz voleja pucao s nekih desetak metara, ali Reina je bio siguran.

No, tu nije bio kraj uzbuđenjima. Žuta podmornica kreirala je potpuni preokret i to na spektakularan način. Strijelac efektnog pogotka za 1:1 – Samuel Chukwueze – odigrao je potez za pamćenje. Primio je loptu na 20-ak metara i prekrasnom dijagonalom pogodio 'malu mrežicu'.

U sudačkoj nadoknadi od sedam minuta, Kraljevski klub imao je nekoliko prilika za izjednačenje. Nakon krasnog proigravanja Modrića za Camavingu, Francuz je izborio kazneni udarac, koji je glavni sudac, nakon konzultacija s VAR-om, poništio. Posljednju priliku imao je Asensio iz slobodnog udarca s 18 metara. Pozicija je bila idealna za dobrog izvođača slobodnih udaraca, ali Asensio šalje loptu visoko iznad gola.

Sve golove s utakmice možete pogledati OVDJE.

Ovom pobjedom Villarreal je ostao u igri za Ligu prvaka. Na 5. su mjestu s četiri boda zaostatka za Real Sociedadom koji je četvrta momčad lige. Real je ostao na 2. mjestu, no Atletico Madrid ima priliku da im se sutrašnjom pobjedom približi na svega dva boda minusa. (I.M.)







Tagovi

La LigaReal MadridVillarrealSamuel Chukwueze

Ostale Vijesti