VIDEO: Depay junak na Old Traffordu, slavio i Sporting, Laziju i BATE-u minimalna prednost

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 18.08.15. | 22:42

Nakon dvoboja Astane i APOEL-a u kojem su s 1:0 slavili domaćini, odigrane su i preostale četiri prve utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka, a u sve četiri su također bili uspješni domaćini.

Najuvjerljiviju pobjedu ostvario je Manchester United koji je s 3:1 svladao Club Brugge. Sporting je s 2:1 pobijedio CSKA, BATE je s 1:0 bio bolji od Partizana, a Lazio je s istim rezultatom slavio pred svojim navijačima protiv Bayera iz Leverkusena.

Tijek prvih utakmica četvrtog pretkola Lige prvaka

Nije briljantno otvorio utakmicu pred svojim navijačima na Old Traffordu Manchester United. Menadžer 'Crvenih vragova' se odlučio za istu postavu kao i protiv Aston Ville u Premiershipu u petak, koja se pokazala sretnom kombinacijom, ali jednako dobro nije započela ova utakmica

Nakon što početni pritisak nije urodio plodom, dogodila se ogromna nesmotrenost pred njihovim golom. Club Brugge je senzacionalno poveo u osmoj minuti, ali zahvaljujući nesretnom Carricku, koji je ubačaj gostujućeg Vazqueza skrenuo tamo gdje nije trebao - u vlastitu mrežu.

Bio je to pravi šok na Old Traffordu i nije izgledalo dobro za domaćine. No, za potpuni preokret se pobrinulo novo pojačanje Vragova - zlatna sedmica - Memphis Depay.

21-godišnji Nizozemac nije mogao poželjeti ljepši prvijenac, a nije se samo zaustavio na njemu, nego se čak dvaput upisao u strijelce. U 13. minuti se maestralno sombrerom riješio pratnje i iz kaznenog prostora lakoćom poslao loptu u mrežu.

Njegovu novu majstoriju vidjeli smo u 43. minuti kada je bio precizan za vodstvo 2:1 i to kako. S ruba kaznenog prostora je opalio za potpuno zasluženo vodstvo domaćina, nakon tragičnog autogola.

U nastavku je Manchester United još više pritisnuo protivnika. Mogla je pobjeda biti i uvjerljivija, ali Depay je promašio nekoliko čistih prilika, sjajnu u 64. minuti nakon prekrasne akcije koju je krađom lopte povukao Shaw, pa proslijedio do Mate, koji je vratio Shawu, a on poslužio Rooneyja. Depay je bio spreman za hat-trick ali prejako je pucao pred golom Club Bruggea. Gosti su u potpunosti kapitulirali u sudačkoj nadoknadi kada je u četvrtoj minuti i netom prije posljednjeg sučevog zvižduka Fellaini postavio konačnih 3:1. Asistirao mu je junak večeri - Depay. Gosti su posljednjih deset minuta bili s igračem manje jer je Mechele dobio drugi žuti karton.

Golove smo vidjeli u Portugalu na susretu Sportinga i CSKA u kojem su prvi u vodstvo stigli domaćini. U 12. minuti je Gutierrez zabio za 1:0, a 15 minuta kasnije mogla je moskovka momčad izjednačiti, no penal nije uspio iskoristiti Doumbia, čiji je udarac obranio domaći vratar.

Ipak, Doumbia se za promašeno iskupio u 40. minuti kada je konačno uspio zatresti mrežu domaćina.

Sporting je do nove prednosti stigao u 82. minuti kada se u strijelce upisao Slimani.

U ostalim susretima, BATE Borisov je tek u drugom dijelu drugog poluvremena slomio Partizan, koji je od kraja prvog poluvremena bio s igračem manje. Jevtović je dobio drugi žuti karton i morao je napustiti igru.

Mrežu gostiju za pobjedu zatresao je Gordejchuk u 75. minuti.

1:0 završila je i utakmica Lazia i Bayera iz Leverkusena. Strijelac za domaćine bio je Keita u 77. minuti, koji je ušao s klupe. U redovima Bayera nije igrao naš Tin Jedvaj koji je ozlijeđen.

Uzvrati su na rasporedu 26. kolovoza.

Prve utakmice četvrtog pretkola Lige prvaka:

Astana - APOEL 1:0 (Dzholchiev 14')
BATE - Partizan 1:0 (Gordejchuk 75')
Lazio - Leverkusen 1:0 (Keita 77')
Manchester United - Club Brugge 3:1 (Depay 13', 43', Fellaini 90+4'/Carrick AG 8')
Sporting - CSKA 2:1 (Gutierrez 12', Slimani 82'/Doumbia 40')

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Liga prvakaManchester UnitedBATE BorisovPartizanLazioBayer LeverkusenClub BruggeSporting LisabonCSKA MoskvaAstanaAPOEL

Ostale Vijesti