REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

VIDEO City nadigrao Liverpool, no Redsi uspjeli 'nemoguće' - uzeti bod na Etihadu!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 25.11.23. | 15:18

Mateo Kovačić zbog ozljede nije konkurirao za susret, dok je Joško Gvardiol ostao na klupi, kao ustalom i ostatak rezervnih igrača Građana, budući da Guardiola nije napravio niti jednu izmjenu

Pep Guardiola je savršeno pripremio utakmicu - sasvim je sterilizirao napadačku igru Liverpoola, a svojim igračima 'omogućio' relativno jednostavno dolaženje u opasne zone terena. I do 80. minute Građani su imali i igru i inicijativu i vodstvo, doduše minimalno. A onda su gosti iz situacije koja nije previše obećavala stigli do izjednačenja i uspjeli u onome što je postala nemoguća misija u posljednje vrijeme: izašli neporaženi s Etihada u remiju 1-1.

Pogotke pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Od samog starta City je izašao s pobjedničkim gardom i stjerao Redse duboko na njihovu polovicu. U 11. minuti je zabilježena i prva prilika na utakmici kada je Phil Foden prihvatio odbijenu loptu, pa onda pokušao iznenaditi Alissona udarcem u prvi kut, no njegov mekani pokušaj jednostavno je ukrotio vratar Liverpoola.

Pet minuta kasnije Liverpool je imao najbolju priliku prvog dijela. S desne strane je stigao centaršut na glavu Darwina Nuneza koji je pucao u drugi kut, a njegov lukavi pokušaj je „namirisao“ Ederson i lijepom paradom izvadio loptu ispod grede.

A onda su Građani sasvim zagospodarili terenom i u 27. minuti stigli do pogotka. Alisson se poskliznuo kod ispucavanja i dobacio kratku loptu do Nathana Akea. Branič Cityja je zatim u maniri punokrvnog ofenzivca naredao dvojicu igrača Liverpoola, dao za nečuvanog Erlinga Haalanda koji je loptu primio desnom i pospremio ju u mrežu ljevicom za 1-0.

Do kraja poluvremena u kojemu je City sasvim izdominirao Redse, još je Foden imao finu priliku. Primio je engleski reprezentativac loptu na sredini terena, napravio par koraka prema golu pa onda potegnuo u donji desni kut gdje ga je dočekao Alisson odbivši loptu u korner.

Bilo je za očekivati da će Redsi u drugi dio izaći znatno odlučniji i agresivniji, ali opet je City bio taj koji je bio bliže pogotku. U 65. minuti je izvana opalio Rodri, lopta se odbila u korner, a Španjolac je reklamirao jedanaesterac. Igra se zaustavila, Chris Kavanagh dobio je informaciju putem slušalice da se situacija provjerava, no ubrzo je pokazao da se igra može nastaviti.

Tri minute kasnije City je povećao vodstvo. Ruben Dias bio je najviši nakon kornera i pogodio u mrežu za 2-0. Slavlje je, međutim, bilo kratkog vijeka jer je Ake napravio faul na Alissonu pa niti gol nije priznat.

Nastavio je City svoju potragu za drugim zgoditkom, a najaktivniji je bio Jeremy Doku koji je terorizirao kompletnu obranu Liverpoola na lijevom krilu. Samo, očito mu nedostaje mirnoće u završnici jer je u nekoliko navrata stvarao višak pa je onda izostala kvalitetna odluka, bilo udarcem ili dodavanjem. No situacijska inteligencija bi mu mogla „doći“ s iskustvom.

Liverpool se, pak, odlučio za igru na kontranapde. Pa je u 72. minuti Nunez stigao u situaciju jedan na jedan s Edersonom koji mu je obranio solidan udarac.

I kada je sve mirisalo na još jednu pobjedu Građana, Redsi su baš iz ničega stigli do izjednačujućeg pogotka. Trent-Alexander Arnold se priključio napadu, Mohamed Salah ga je na vrijeme „prepoznao“, a Englez je u dva dodira primio i pogodio u daljnji kut s ruba kaznenog prostora za 1-1.

Do kraja ogleda je City jurnuo po pogodak, Doku je radio dar-mar u obrani Liverpoola, ali na koncu su Redsi izdržali sve napade i uzeli jako vrijedan bod s najtežeg gostovanju u Premier ligi.

Mateo Kovačić zbog ozljede nije konkurirao za susret, dok je Joško Gvardiol ostao na klupi, kao ustalom i ostatak rezervnih igrača Građana, budući da Guardiola nije napravio niti jednu izmjenu.

Man. City - Liverpool 1-1

Manchester. Stadion: Etihad.

Sudac: Chris Kavanagh.

Strijelci: 1-0 Haaland (27., Ake), 1-1 Alexander-Arnold (80., Salah).

Žuti kartoni: Nunez, Endo (Liverpool), Silva (Man. City).



Tagovi

Premier ligaManchester CityLiverpool

Ostale Vijesti