REUTERS/Ricardo Moraes
REUTERS/Ricardo Moraes

VIDEO Ancelotti, možeš li doći ranije? Argentina slomila Brazil i nanijela mu treći uzastopni poraz

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.11.23. | 07:08

Derbi na Marakani kasnio je pola sata zbog sukoba brazilske policije i argentinskih navijača.

Nakon što su remizirali s Venezuelom te upisali poraze od Urugvaja i Kolumbije, nogometaši Brazila upisali su treći uzastopni poraz, i to najbolniji mogući, od svjetskog prvaka Argentine na domaćem tlu s 0-1. Brazilci su tako u zadnja četiri kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. osvojili tek jedan bod i pali su na šesto mjesto. Ovo je prvi put u povijesti da je Brazil upisao tri uzastopna kvalifikacijska poraza. Nevjerojatno, ali najuspješnija nogometna nacija u povijesti je u šest utakmica osvojila tek sedam bodova. Ovo je bio tek drugi domaći poraz Brazila u posljednjih 70 godina. Oba mu je nanijela 'Messijeva' Argentina.

Srećom po Brazilce, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. nastavljaju se tek u rujnu 2024., kada će reprezentaciju preuzeti proslavljeni Carlo Ancelotti. Talijan će do novog derbija s Argentinom, koji se igra u ožujsku 2025. u Buenos Airesu, imati tri domaće utakmice, protiv Ekvadora, Urugvaja i Kolumbije te gostovanja kod Paragvaja, Čilea i Venezuele. Do tada će se trebati podosta toga promijeniti, jer s ovakvom formom u pitanje će doći plasman na Svjetsko prvenstvo na koje se 'teže nekvalificirani, nego kvalificirati'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Brazil je, poznato je, imao velikih problema s izostancima. Privremeni izbornik Brazila Fernando Diniz zbog ozljeda nije mogao računati na Neymara, Viniciusa Juniora, Casemira, Paquetu, Edera Militaa i Edersona, no i bez spomenutih superstarova, momčad Seleçaa bila je i više nego respektabilna. Lionel Scaloni s druge strane nije imao problema s ozbiljnijim izostancima, a za Brazilce je još poraznija činjenica da su ovu utakmicu izgubili unatoč vrlo lošoj partiji Lionela Messija, kojeg su već u prvom poluvremenu uhvatili grčevi, a igru je napustio u 78. minuti umjesto Angela Di Marije.

Utakmica je kasnla pola sata zbog sukoba navijača i policije na tribinama stadiona Maracana. Dok situacija na tribinama nije stavljena pod kontrolu reprezentativci Argentine su se povukli u svlačionicu.

U prvom dijelu igrala se čvrsta utakmica s malo izrazitih prilika i podosta grubosti. S prekršajima su prednjačili Brazilci koji su do 33. minute već sakupili tri javne opomene. Brazil je prijetio iz slobodnog udaraca preko Raphinhe, a opasan pokušaj, nakon ubačaja iz kuta imao je i Gabriel Martinelli. Ista dva protagonista propustila su prilike i početkom nastavka kojeg je bolje otvorila domaća reprezentacija. Raphinha je pucao iskosa, a Martinelli je propustio najbolju priliku za Seleçao nakon prodora Gabriela Jesusa. I kada se činilo da bi Brazil mogao doći do prvog pogotka na utakmici, Nicolas Otamendi sjajnim udarcem glavom zakucao je loptu iza leđa Alissona, nakon ubačaja Giovannija Lo Celsa iz kornera.

Brazil je utakmicu završio s igračem manje, nakon što je u 81. minuti Joelinton, svega 10 minuta nakon što je ušao u igru, laktom udario Rodriga de Paula i zaradio direktni crveni karton.

Argentina je ovom pobjedom zadržala prvo mjesto s d va boda prednosti ispred Urugvaja koji se nalazi u sjajnoj formi te je nakon pobjeda nad Brazilom i Argentinom s 3-0 nadvisio Boliviju. Junak dvoboja bio je Darwin Nunez koji je zabio prvi i treći pogodak za dvostruke prvake svijeta, a drugi je pao nakon nespretne reakcije Villamia koji je nakon ubačaja iz kuta Urugvajaca skrenuo loptu u vlastitu mrežu.

Odličnu formu nastavili su Kolumbija i Ekvador koji su s 1-0 nadvisili svoje suparnike. Kolumbija je golom Rafaela Borrea slavila kod Paragvaja, a Ekvador je golom Angela Mene na domaćem terenu nadvisio Čile. Peru i Venezuela odigrali su 1-1. (N.R.)


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Brazilska nogometna reprezentacijaArgentinska nogometna reprezentacijaUrugvajska nogometna reprezentacijaCarlo AncelottiLionel Messi

Ostale Vijesti