REUTERS/David Klein
REUTERS/David Klein

VIDEO A(haha)rsenal popio tri komada od Brightona na Emiratesu, Građanima se smiješi nova titula!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 19:38

Topnički raspad sistema.

U posljednjoj utakmici nedjeljnog programa 36. kola engleskog nogometnog prvenstva Brighton je kao gost svladao Arsenal sa 3-0 , a tim porazom domaći sastav se praktički oprostio od sna o osvajanju naslova prvaka.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Gosti iz Brightona poveli su nakon kombinacije Ekvadoraca, Estupinan je u 51. minuti ubacio, a nečuvani Enciso glavom pogodio mrežu. Pitanje pobjednika riješio je Undav u 86. minuti nakon što se do njega odbila lopta od sunarodnjaka Grossa, da bi konačni rezultat postavio Estupinan u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)


Ovom pobjedom Brighton je skočio na šesto mjesto ljestvice sa 58 bodova, jednim više od sedmog Tottenham Hotspura i osme Aston Ville, a usto ima i dvije utakmice manje odigrane te je nadomak plasmana u eurokupove sljedeće sezone.

S druge strane, drugoplasirani Arsenal je ostao na 81 bodu, četiri manje uz utakmicu više odigranu od vodećeg Manchester Cityja koji je ranije u nedjelju sa 3-0 (2-0) kao gost svladao Everton na Goodison Parku. Briljirao je kapetan "građana" Ilkay Gundogan koji je postigao dva pogotka te je asistirao za još jedan. Otpor Evertona Gundogan je "slomio" doslovno u dvije minute krajem prvog poluvremena, prvo se u 37. minuti sjajno snašao u kaznenom prostoru domaćih te iz okreta pogodio uz samu vratnicu nemoćnog Pickforda da bi u 39. minuti prošao po desnoj strani i preciznim ubačajem pogodio u glavu Haalanda za 2-0. Gundogan je svoju sjajnu predstavu okončao odličnim slobodnim udarcem sa 22 metra iskosa s lijeve strane u 51. minuti kojim je prebacio živi zid i još jednom svladao Pickforda.

Kako Arsenal do kraja sezone ima za odigrati još dvije utakmice, Cityju je za osvajanje devetog nalsova prvaka Engleske, a trećeg zaredom potrebna još samo jedna pobjeda u tri nastupa koliko im je preostalo.

Everton je, pak, ostao 17. sa 32 boda, jednim više od 18. Leeds Uniteda koji se nalazi u zoni ispadanja.



Tagovi

ArsenalPremier liga

Ostale Vijesti