RUI VIEIRA/Action images
RUI VIEIRA/Action images

VIDEO Gündoğanova simultanka protiv Evertona, City još korak bliže naslovu!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.05.23. | 16:54

Nijemac je protiv momčadi iz Liverpoola upisao dva pogotka i asistenciju.

Iako je u ogledu protiv Evertona trener Građana Pep Guardiola odlučio sačuvati De Bruynea, Grealisha, Silvu i Stonesa kako bi bili na 100 posto u uzvratnom ogledu protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka, njihov se izostanak ni najmanje nije osjetio na igri aktualnog, a vjerojatno i budućeg prvaka Engleske. S uvjerljivih 3-0 slavila je momčad iz Manchestera na Goodison Parku u utakmici 36. kola Premier lige, a apsolutni heroj u pobjedi Građana bio je kapetan İlkay Gündoğan koji je s dva pogotka (37., 51.) te jednom asistencijom (Haaland, 39.) produljio agoniju navijača Toffeese koji dva kola prije kraja nisu sigurni da sljedeće sezone neće biti u Championshipu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kapetan Građana zabio je dva prekrasna pogotka, s tim da je posebno impresivan bio onaj drugi kad je iz slobodnog udaraca matirao jedinicu Tri lava, Jordana Pickforda. Inače, Gündoğanu na kraju sezone ističe ugovor, a sa čelnim ljudima Građana nije dogovorio produljenje suradnje. Ove sezone je, uz De Bruynea i Haalanda, daleko najbolji igrač Građana te interesa za njegovim uslugama već sada ne nedostaje, a iako po tjednu zarađuje 140 tisuća funti (7.28 milijuna funti godišnje), ne bi bilo nikakvo iznenađenje da njegov novi ugovor bude još izdašniji.

Everton je imao svoje prilike, a utakmica je mogla otići u drugom smjeru da Holgate u 35. minuti pri rezultatu 0-0 nije sa svega pet metara promašio cijeli gol. Nakon tog promašaja, City je u naredne četiri minute zabio dva pogotka nakon čega je utakmica praktički bila riješena.

Zanimljivo, Everton je posljednju domaću pobjedu protiv Cityja ostvario 2017. godine (4-0), a nakon te utakmice i velike blamaže Guardiolinih trupa City je upisao 11 pobjeda i dva remija protiv Toffeesa.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Spomenimo kako je Brentford golovima Mbeuma i Wisse s 2-0 svladao West Ham. Čekićari ne mogu dočekati kraj sezone u kojoj su u potpunosti podbacili. Doduše, i dalje su u igri za trofejom, u prvoj utakmici Europske lige svladali su AZ Alkmaar, a samo bi im naslov spasio sezonu.

Brentford je danas u potpunosti izdominirao Moyesovu momčad, a iako je pogodak Ingsa (67.) u konačnici poništio VAR zbog igranja rukom, Čekićari mogu biti zadovoljni da konačan rezultat nije puno uvjerljiviji.

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arenasport)

Danas se još sastaju Arsenal i Brighton, a njihova utakmica počinje u 17.30 sati.




Tagovi

Ilkay GündoganManchester CityEvertonBrentfordWest HamPremier liga

Ostale Vijesti