Veznjak napustio Barcu i pridružio se Iniesti u Japanu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.03.19. | 18:05

Još jedan nogometaš La Masije u Zemlji izlazećeg sunca.

Čini se kako je Andres Iniesta polako, ali sigurno, počeo raditi pravu malu katalonsku koloniju u Japanu.

Jedan od najtrofejnijih nogometaša u povijesti ovog sporta, prošlog se ljeta oprostio od svog matičnog kluba Barcelone. Tamo je proveo nevjerojatne 22 godine, od 1996. kada je stigao iz Albaceteovog omladinskog pogona, do ljeta 2018. godine. S Kataloncima je osvojio apsolutno sve – 9 naslova u La Ligi, tri manje u Kupu kralja, 4 Lige prvaka, 3 Svjetska klupska prvenstva i 2 Superkupa, a svemu tome pridodao je i dva Europska prvenstva sa reprezentacijom Španjolske, kao i naslov na Mundijalu 2010. godine. Naravno, kao glavni igrač i Furije i Blaugrane u srcu veznog reda.

Ovog ljeta je rekao konačno zbogom Barceloni, barem što se igračke karijere tiče, priključivši se japanskom prvoligašu Vissel Kobeu, a tamo je po svemu sudeći postao pravi mamac za druge igrače Barcelone.

Kako je prenio katalonski klub, dosadašnji veznjak kluba sa Camp Noua, Sergi Samper, raskinuo ej ugovor s klubom i potpisao za Vissel Kobe. 24-godišnji igrač sredine terena, također je izdanak poznate omladinske škole La Masia, a nakon što se vratio s posudbe iz Las Palmasa, odigrao je tek pola sata u kup utakmici protiv niželigaša Cultural Leonese.

Iz tog razloga, odlučio je dignuti sidro i otići u Zemlju izlazećeg sunca kod svog velikog mentora Andresa.

„Nije me strah otići, a nikada neću zaboraviti klub koji ću uvijek nositi u srcu“, rekao je Samper po odlasku iz Barce.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr"><a href="https://twitter.com/SergiSamper?ref_src=twsrc%5Etfw">@SergiSamper</a> says goodbye to Barça: &quot;I&#39;m not afraid to leave, but I&#39;ll never forget the Club, which I carry in my heart.&quot;<br>FULL STORY<a href="https://t.co/KlYe9rqPqD">https://t.co/KlYe9rqPqD</a> <br><br>Good luck, Sergi! <a href="https://t.co/xoWIQept7z">pic.twitter.com/xoWIQept7z</a></p>&mdash; FC Barcelona (@FCBarcelona) <a href="https://twitter.com/FCBarcelona/status/1102925754898284544?ref_src=twsrc%5Etfw">March 5, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergi SamperAndres IniestaVissel Kobe

Ostale Vijesti