REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Veliki udarac: Češka ostala bez najboljeg igrača pred pakao dodatnih kvalifikacija

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 22.03.22. | 09:14

Muči se s ozljedom od kraja veljače.

U četvrtak počije Europski playoff za plasman na Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru. Odigrat će se tri turnira, na kojima će sudjelovati 11 reprezentacija. Rusija je izbačena iz natjecanja te je u finale 'drugog' turnira bez borbe prošla reprezentacija Poljske. Lewandowski i društvo će idućeg utorka (29. ožujka) u Chorzowu dočekati pobjednika dvoboja između Švedske i Češke, a koji se igra u četvrtak u Solni.

(2.05) Švedska (3.30) Češka (3.80)

Očekuje nas jedna izjednačena utakmica u kojoj gosti neće moći računati na svojeg najboljeg igrača. Napadač Bayer Leverkusena i najbolji strijelac prošlogodišnjeg Eura Patrik Schick propustit će dodatne kvalifikacije zbog ozljede lista. "Schick je počeo trenirati prije tjedan dana, ali nije se uspio oporaviti. To je veliki udarac za nas", kratko je prokomentirao izbornik Češke Jaroslav Silhavy.

No, još uvijek postoji nada da bi se Schick mogao priključiti Češkoj u finalu, ako, dakako, prođu sada prilično favoriziranu Švedsku.

(2.05) Švedska (3.30) Češka (3.80)

26-godišnji češki napadač ove sezone igra u sjajnoj formi, zabio je 20 pogodaka u 24 utakmice za Bayer Leverkusen, prema Transfermarktu vrijedi 40 milijuna eura, a u sjećanju mnogih ostao je njegov pogodak Škotskoj na prošlom Euru kada je zabio sa svoje polovice.

Dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo (24. ožujka, 20.45):

Italija - Sjeverna Makedonija

Portugal - Turska

Švedska - Češka

Wales - Austrija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+



Tagovi

Češkačeška nogometna reprezentacijaPatrik Schick

Ostale Vijesti