Velika Realova nada igrat će u Ligi prvaka sljedeće sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.06.19. | 15:05

Ali ne u dresu Kraljevskog kluba.

Prošle su gotovo četiri pune godine od kada je Real Madrid kupio tada 16-godišnjeg wunderkinda IZ Norveške. Mladić je tada igrao za prvoligaški klub Stromsgodset i puno je obećavao, a to su prepoznali i skauti Kraljevskog kluba.

Riječ je, naravno, o Martinu Odegaardu, polivalentnom ofenzivcu koji može igrati na obje krilne strane te u sredini kao klasična 'desetka'. Iako tek tinejdžer, mnogi su ga uhvatili na zub zbog 'sporog razvoja' i krivog pristupa nogometu. Svi su osporavali ulog od, danas se čini 'pišljivih' tri i pol milijuna funti. Ali norveški reprezentativac je polako gradio svoju karijeru.

Prvo u B momčadi Reala, popularnoj Castilli, potom je otišao na posudbu u Herenveen, a zatim i prošle sezone u Vitesse. Ove je sezone upisao devet golova u nizozemskom prvenstvu i bio najbolji igrač kluba, a time je zaslužio interes brojnih klubova.

Spominjao se prvotno Ajax kao njegova nova destinacija, ali kako prenose norveški TV2, 20-godišnji Odegaard karijeru će nastaviti u četvrtoplasiranoj momčadi Bundeslige, Bayeru Leverkusenu. Sam nogometaš tražio je od uprave Kraljevskog kluba da ga pošalje na neki dulji angažman, bila prodaja i ostanak u Madridu, a čini se kako bi s Apotekarima madridski klub mogao postići dogovor o kupnju, ali s pravom prvootkupa.

Igračev agent Bjron Tore Kvarme i otac Hans Erik Odegaard trenutno se nalaze u Njemačkoj kako bi finalizirali transfer u redove Bayera koji sljedeće sezone igra u Ligi prvaka. Zasad još nije poznata cijena, ali pretpostavlja se da je veća od 19 i pol milijuna eura, koliko su Realovci odbili od 'Kopljanika' ovog ljeta.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Martin Odegaard

Ostale Vijesti