Velika odluka za zvijezdu PSG-a na Etihadu, Depay pristao na manju plaću

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 04.05.21. | 11:29

Tvrdi katalonski Sport

Barcelona je četiri kola prije kraja prvenstva još u igri za osvajanje duple krune, a taj eventualni uspjeh sigurno bi ostavio Ronalda Koemana na klupi, koja se itekako tresla ove sezone.

Katalonski klub ove je sezone prolazio kroz velike financijske, ali i rezultatske probleme. Prerano su ispali iz Lige prvaka, no u prvenstvu su se konsolidirali te su se približili Atleticu na tek dva boda, a da nisu posrnuli protiv Granade prije dva kola bili bi lideri.

Nekako se sve na Camp Nou počinje slagati, do jučer dugovima slomljena Barcelona se budi, a razlog toga je Laportin posjet SAD-u i osiguravanje financijske injekcije od pola milijarde eura.

Novac je osiguran te odmah rastu apetiti kako ljudi u klubu, navijača tako i medija. Katalonski Sport je danas na naslovnici izbacio fotografiju Neymara s naslovom „Velika odluka“, aludirajući na uzvrat polufinala Lige prvaka na Etihadu, koji bi po njima trebao riješiti budućnost Brazilca, a sve ovisi o prolazu PSG-a.

No, operacija povratka Neymara je daleko od crno-bijele situacije kao i realizacije. Daleko od toga da je nemoguća ili nerealna, ali je definitivno na dugom štapu. S druge strane dolazak Memphis Depayja je puno realniji. Nizozemcu ugovor s Lyonom istječe na kraju sezone, velika je želja Koemana, uklapa se u Barcin plan kojim bi ispunili Messijev ultimatum za ostanak, a sam igrač je zaljubljenik u klub s Camp Noua. Drugim riječima win-win situacija.

„Memphis je lud za Barcom i želi čim prije potpisati. On je osobni zahtjev trenera Koemana. Siguran je u svoje kvalitete, svestran je i unatoč tome što nije klasična „devetka“ ima odličan nos za gol. Također, klub koji ga angažira neće morati plaćati odštetu, što je u doba krize važan faktor“, objavio je Mundo deportivo.

Da su pregovori između kluba i nogometaša uznapredovali govore ekskluzivne fotografije istog medija koje pokazuju kako je Depay prošlog tjedna boravio u Barceloni s nekoliko prijatelja i članova obitelji tragajući za kućom koja bi odgovarala njegovim potrebama. Prema riječima očevidaca viđen je u kvartu Pedralbes, u blizini škole Betanija.

Novinari Munda donose zaključak kako ta posjeta znači da nije ostalo još puno do stavljanja potpisa na ugovor te dodaju kako je najveći dio posla već odrađen i to u travnju kad je agent Nizozemca razgovarao s čelnicima Barce. Na tom sastanku je navodno Depay pristao smanjiti zahtjeve koji su bili dogovoreni s prijašnjom Upravom, a to je dovoljan dokaz da igrač želi isključivo na Camp Nou.

Što se tiče Neymara, situacije je puno zamršenija. Njegov otac je pristao na uvjete PSG-a za produženje ugovora, no napadač još nije, a to španjolskim medijima daje prostor za priču oko povratka. Pa tako doslovno gataju da ako PSG ispadne Neymar odlazi jer je od PSG-a očekuje da ga učini najboljim igračem na planeti, a Zlatnu loptu će teško uzeti bez Ušatog trofeja.

No, ponavljamo lijepo je maštati, ali realnost je ipak nešto drugo ili se varamo…


Tagovi

NeymarMemphis Depay

Ostale Vijesti