Foto: Action Images
Foto: Action Images

Vatreni nakon drame penala saznali sve protivnike u skupini na Euru

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.11.20. | 23:26

Česima i Englezima priključila se i treća reprezentacija u skupini D sa Dalićevim izabranicima.

Nogometaši Škotske bit će treći suparnik hrvatskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu sljedeće godine. Škoti su u finalnoj utakmici baraža pobijedili Srbiju u Beogradu nakon lutrije penala koju je prvotno osigurao Luka Jović golom za izjednačenje u 90. minuti utakmice. Time su čekirali ulaznicu za mjesto na europskoj smotri gdje će u skupini D zajedno s Hrvatskom igrati još i Engleska te Češka.

Očekivano, utakmica na stadionu Rajka Mitića u srpskoj prijestolnici bila je tvrda od prvog do posljednjeg zvižduka suca Antonija Mateua Lahoza. Prvi udarac na utakmici upućen je u 23. minuti, a jedino vrijedno spomene dogodilo se u 32. kada je McGinn pucao iskosa prema domaćim vratima, ali golman Rajković uz manje probleme svladava njegov pokušaj.

Početkom drugog poluvremena zato se počelo "kuhati" pred Rajkovićevim vratima. Prvo je u 51. minuti izigrana srpska obrana, ali Andy Robertson promašuje čistu priliku.

Međutim, njegovu grešku ispravlja danas odlični Ryan Christie koji udarcem s vrha šesnaestrca gađa u mrežu uz pomoć stative za vodstvo Škotske 0:1.

Prijetio je Christie u nekoliko navrata još, a posebno je bio opasan Dykes kao glavna špica i poluga u vrhu napada otočana. Ali krajem utakmice razbudila se i danas vrlo jalova Srbija, ap su opasno zaprijetili preskakanjem igre, što je dovelo u šansu Mitrovića i Milinković-Savića - ali bezuspješno.

Sve je upućivalo na debakl "Orlova", ali u posljednjoj minuti regularnog dijela, Luka Jović pogađa glavom nakon kornera - i nakon što ga Scott McTominay ostavio samog kao duha u svom kaznenom prostoru. Golgeter Real Madrida znao je to kazniti te se otišlo u produžetke.

Domaćin je tamo dobio dodatan elan, ali unatoč inicijativi i pojedinim prilikama nije bilo golova te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca gdje je u posljednjoj, petoj seriji Aleksandar Mitrović promašio svoj udarac i pogurao Škote na Europsko prvenstvo.

Hrvatska i Škotska igraju 22. lipnja u Glasgowu na Hampden Parku.



Tagovi

europsko prvenstvo u nogometuEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti