Valencija slučajnim eurogolom uzela bod Chelseaju, Zenit se pobjedom vratio u igru (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 27.11.19. | 21:02

Sjajna utakmica na Mestalli.

Odigrane su prve dvije utakmice dana petog kola skupina Lige prvaka.

Fantastičnu utakmicu gledali smo u Valenciji gdje je istoimeni domaćin slučajnim eurogolom izvukao neriješeno 2:2 protiv Chelseaja.

Sjajnu utakmicu najavio je Willian u 2. minuti, kad je ispratio centaršut i pucao glavom, ali neprecizno preko gola. Domaćini su svoju prvu pravu priliku imali u 30. minuti, ali Gomez u situaciji jedan na jedan nije najbolje pucao te mu je Kepa majstorski obranio.

Slijedećih 10-tak minuta gledali smo dominaciju gostiju, no Kante i Abraham nisu bili dovoljno koncentrirani. U 40. minuti uslijedila je kazna za promašaje nogometaša Chelsea, Rodrigo je uputio sajam centaršut, kojeg je ispratio Soler i preciznim udarcem zabio za 1:0.

 

 

No, slavlje domaćina nije dugo trajalo jer samo minutu poslije Mateo Kovačić sjajnim golom vraća stvari na početak. Kova je pokupio jedan odbijanac na nekih 18 metara te kirurški preciznim udarcem matirao Cllessena za 1:1.

Do kraja poluvremena smo vidjeli još jednu sjajnu priliku za Kovačića, ali ovaj put hrvatski veznjak nije bio dovoljno koncentriran te se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Na početku drugog poluvremena gledali smo presliku kraja prvog, a već nakon pet minuta Chelsea golom Pulisica preokreće rezultat. Kante je ubacio centaršut, Zouma najviše skočio, a lopta se odbila do američkog reprezentativca, koji iz blizine zabija za 1:2. tražili su domaći igrači prekršaj, ali sudac uz pomoć VAR-a ga proglašava regularnim.

 

 

U 63. minuti sudac Felix Zwayer svira kazneni udarac za Valenciju. Jorginho je nesmotreno startao na napadaču domaćih, a arbitar je pokazao na bijelu točku, toliko samouvjereno da VAR nije htio ni pogledati. Parejo je preuzeo odgovornost, ali ga je sjajni Kepa nadmudrio.

 

 

No, domaćin u 82. minuti ipak dolazi do izjednačenja, Daniel Wass je zabio fenomenalnu golčinu, no nekako smo mišljenja da je gol ipak bio slučajan, ali bez obzira bio je sjajan.

 

 

Do kraja susreta smo vidjeli još par prilika, prvo je Batshuayi propustio veliku priliku, da bi Rodrigo u sučevoj nadoknadi u dva navrata promašio nemoguće te propustio dotući Chelsea.

U drugoj utakmici Zenit je na domaćem terenu pobijedio Lyon rezultatom 2:0 te se kolo prije kraja vratio u igru za prolaz.

 

 

 

 

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 

 

 


Tagovi

Mateo Kovačić

Ostale Vijesti