Uzbuna u Cityu – Guardiola bez ključnih igrača u kritičnom dijelu sezone

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.12.18. | 19:02

Bolnica u redovima aktualnog prvaka Engleske.

Nakon prvog prvenstvenog poraza ove sezone od Chelseaja, Manchester City je pao na drugo mjesto ljestvice. Vodeću poziciju preuzeo je zasad jedini neporaženi klub Premiershipa, Liverpool, sa bodom prednosti nad 'Građanima'.

Međutim, to nisu jedine loše vijesti za trenera Pepa Guardiolu, koji će sa desetkovanom momčadi ući u kritični dio sezone, što se prvenstva tiče. Nakon utakmice posljednjeg kola Lige prvaka koju će odigrati u srijedu na svom Etihadu protiv Hoffenheima – koja im, usput budi rečeno, nije rezultatski bitna – aktualnog prvaka Engleske očekuje 5 prvenstvenih okršaja u malo manje od dva tjedna.

'Zimska sezona' oduvijek je bila karakteristična za Otočane, a čini se da bi ova mogla prisjesti katalonskom stručnjaku zbog velikog broja ozlijeđenih igrača u svom kadru, a uoči utakmice 6. kola grupne faze Lige prvaka požalio se novinarima da na raspolaganju ima samo 15 nogometaša spremnih za nastup.

Već od ranije Pep ne može računati na beka Benjamina Mendya i stopera Eliaquima Mangalu, uz rezervnog vratara Claudija Brava, a njima se pridružio još poduži spisak nespremnih igrača, a veliku muku zadaje mu vezni red gdje ne može računati na udarni trojac.

Prvi u nizu je veznjak David Silva koji će izbivati s terena nekoliko sljedećih tjedana zbog ozljede bedrenog mišića, a njemu se priključio Fernandinho, koji se na ozljedu požalio nakon subotnjeg poraza od momčadi Maurizija Sarrija. Za sad nije poznato koliko će Brazilac biti van terena.

Uz njih, već nekoliko mjeseci nema glavnog igrača iz prošle sezone, Kevina De Bruynea koji je i dalje na rehabilitaciji od ozljede ligamenata koljena.

To nije sve, uz već spomenutog Mendya, nekadašnji trener Barcelone i Bayern Munchena ne može računati na još dvojicu bočnih igrača – Zinchenka i Danila, za koje još nije utvrđen datum povratka.

Uz to, za utakmicu s Hoffenheimom neće sigurno biti i prve napadačke opcije, Sergija Aguera koji ima problema s aduktorom, ali on bi se mogao vratiti za susret s Evertonom nadolazećeg vikenda.

Osim Evertona s kojim igraju ove subote na Etihadu, na svom će terenu tjedan poslije ugostiti Crystal Palace, a na Boxing Day – dan poslije Božića – idu u goste Leicesteru. Samo četiri dana poslije putuju na noge Southamptonu, a brutalan tempo odigravanja utakmica svaka četiri dana završavaju 3. siječnja kada ćemo gledati prvi ovosezonski derbi Citya i Liverpoola.

To je sveukupno 5 prvenstvenih utakmica u 19 dana.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Sergio AgueroDaniloOleksandr ZinchenkoFernandinhoClaudio BravoEliaquim MangalaBenjamin MendyKevin De BruyneDavid SilvaPep Guardiola

Ostale Vijesti