Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
Action Images via Reuters/Andrew Couldridge

Uvrnuta logika: Juventus želi pogubljenog Szczesnyja zamijeniti Kepom

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 22.10.21. | 17:44

Vidi li Juve nešto što Chelsea ne vidi?

Kad je napustio Athletic Bilbao, Kepa Arrizabalaga je bio najskuplji golman svijeta. Chelsea je iskeširao nevjerojatnih 80 milijuna eura u ljeto 2018. godine za talentiranog vratara s kojim su htjeli riješiti pitanje čuvara mreža idućih nekoliko sezona. Grdo su se prevarili. Kepa je vrlo brzo ušao u silaznu putanju izgubivši prijeko potrebno samopouzdanje. Situacija je otišla toliko daleko da je Kepa izgubio poziciju “jedinice” kod tadašnjeg trenera Bluesa Franka Lamparda, zamijenio ga je Willy Cabalero, isti onaj koji je branio kontra Vatrenih na Mundijalu u Rusiji za Argentinu.

Uskoro je i Chelsea doživio reset, pa je tako Kepa i službeno postao drugi golman, dok je jedinicu zauzeo sjajni Mendy iz Rennesa. Uostalom, potrebno je samo pogledati statistiku. Kepa je stao na vrata 112 puta u dresu Chelseaja, čistu mrežu je sačuvao 41. put, i najbitnije, loptu je iz mreže vadio čak 121. put! To je svakako preslabo za klub kalibra Chelseaja, pa nije za čuditi da je Kepa “u izlogu” za prijelazni rok ove zime i idućeg ljeta.

Pomalo čudno, prvi zainteresirani su Nedved i društvo iz uprave Juventusa. Stara Dama već nekoliko sezona prati talentiranog Baskijca koji je skrenuo van forme i čini se da je njegovo samopouzdanje u dresu Chelseaja nepovratno izgubljeno. Doduše tračak nade je stigao sredinom rujna kada je Kepa dobio povjerenje Thomasa Tuchela u važnom susretu protiv Spursa. To nije omelo čelnike Juventusa da ozbiljno zagrizu za Baskijca za kojeg računaju da će mu cijena biti kudikamo niža nego prije tri godine.

Kako je prenio portal Fichajes, Kepa je prvi izbor za iduće ljeto.Do tada se svašta stigne promijeniti, pa tako i Kepina forma. Juve očito ne želi razbiti kasicu za neko provjereno ili razvikano ime. Kepa je trenutno u padu, no malo je potrebno da se činjenično talentirani vratar pronađe u novoj sredini.

Tek mu je 27 godina, ono najbolje tek dolazi.


Tagovi

Kepa ArrizabalagaChelseaJuventusAthletic Bilbao

Ostale Vijesti