MNK Futsal Dinamo Škola futsala
MNK Futsal Dinamo Škola futsala

Uvertira u trening A reprezentacije: Nova pobjeda Dinama nad Hajdukom

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 14.04.24. | 15:00

Kadeti Futsal Dinama u povijesnoj utakmici protiv MNK Hajduka upisali su pobjedu.

Hrvatski futsalski reprezentativci večeras u 19 sati odradit će prvi od dva treninga u KC Dražen Petrović prije nego što u utorak, također s početkom u 19 sati, odigraju uzvratnu utakmicu doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu. Hrvatska iz Poljske nosi prednost od 3-2, a Futsal Vatrenima za prolaz je dovoljan i remi. U slučaju poraza od jedan razlike igrat će se produžeci, dva puta po pet minuta, nakon kojih će se raspucavati šesterci, ako niti nakon 50 minuta neće biti putnika u Uzbekistan.

Hrvatska je u petak odigrala jednu vrlo zrelu i karakternu utakmicu. Poljaci su Futsal Vatrene pritisnuli strahovitim presingom, na odmor se otišlo s 2-1 prednosti Poljske, no Hrvatska se u nastavku konsolidirala i dvama prekrasnim pogocima dvojice pivota, Luke Perića i Davida Mataje, u razmaku od minute, stigla do preokreta i prednosti pred uzvrat u Draženovom domu.

Dvostrukog strijelca iz prve utakmice Luke Perića u uzvratu neće biti zbog kartona, a u redove Poljaka trebao bi se vratiti ponajbolji igrač Miikolaj Zastawnik koji je propustio prvu utakmicu zbog suspenzije kartona. Napisali smo 'trebali' budući da napadača Rekord Bielsko Biale muči ozljeda. No, ulog je ogroman i za očekivati je kako će poljska liječnička služba osposobiti jednog od najboljih strijelaca prvenstva Poljske.

Prvi dvoboj u Koszalinu odigran je u fenomenalnoj atmosferi. Domaćini su ispunili dvoranu, pripremili lijepu koreografiju i navijali za svoju reprezentaciju kao da je riječ o nogometnoj utakmici. Prema našim saznanjima, Draženov dom bi u utorak također trebao biti ispunjen do posljednjeg mjesta. Ulaznice (koje u pretprodaji koštaju osam eura, a na dan utakmice 10), prodaju se odlično i za očekivati je kako će sve planuti do početnog sudačkog zvižduka.

A dok se ulaznice za povijesnu utakmicu Hrvatske polagano tope, danas je u Draženovom domu pred - za jednu kadetsku utakmicu - podosta gledatelja kadetska momčad Futsal Dinama sa 6-3 pobijedila MNK Hajduk. Ta utakmica nije bila toliko interesantna zbog plasmana Dinamovih kadeta na završni turnir svojeg prvenstva, već zbog prve, povijesne utakmice između nekih od kategorija Futsal Dinama i MNK Hajduka, dva futsalska kluba koja su dobila ime po slavnim nogometnim klubovima iz gradova iz kojih dolaze.

Kao i nedavni nogometni derbiji, na koncu je slavio Dinamo. No, Hajduku treba čestitati na hrabroj i borbenoj predstavi. Bijeli su vodili u tri navrata. Poveli su u 9. autogolom vratara Marka Miletića, a izjednačio je Josip Purgar u posljednjoj minuti prvog dijela. Toni Čović u 26. i Luka Radić u 32. dovodili su Bijele u vodstva od 2-1 i 3-2, no Futsal Dinamo je u posljednjih pet minuta zabio četiri gola i na kraju zasluženo slavio sa 6-3. Zanimljivo, šest pogodaka za Plave zabilo je šest različitijih igrača - Purgar, Neo Lecher, Marko Čevrenka, Marko Miletić, Renco Bašnec i Robert Županić.

I tako je dom ponajvećeg hrvatskog sportaša Svih vremena danas ugostio prvu utakmicu između Futsal Dinama i MNK Hajduka ikada, kasnije će svjedočiti i prvom treningu hrvatske A reprezentacije, a, nadamo se, u utorak i plasmanu Hrvatske na Svjetsko prvenstvo, odnosno uspjehu kojeg čekamo već 24 godine... (N.R.)



Tagovi

FutsalfutsalHrvatska futsal reprezentacijaMNK Futsal DinamoFutsal DinamoDinamo ZagrebHajdukMNK Hajduk Split

Ostale Vijesti