United i Sevilla kiksali, Getafe premoćan za Kopljanike (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.02.20. | 21:03

Hit španjolskog prvenstva uništio Ajax, Shakhtar jedva naplatio bolju igru protiv Benfice.

Odigrano je osam utakmica prvog kola šesnaestine finala Europske lige.

Shakhtar je u Kharkivu pobijedio Benficu rezultatom 2:1.

Ukrajinci su dominirali tokom cijelog prvog dijela. U 20. minuti Moraes propušta veliku priliku za vodstvo, a samo minuti kasnije Marlos zabija gol, no sudac Madden ga uz pomoć VAR-a opravdano poništava. U samom smiraju prvog dijela Benfica je mogla iznenaditi boljeg protivnika, ali Pizzi je za dlaku neprecizan.

Nastavio je Shakhtar dominirati i u drugom dijelu, a u 56. minuti napokon naplaćuju bolju igru. Odigrali su domaćini brzu akciju, koju je Alan Patrik završio preciznim udarcem sa nekih 18 metara za 1:0.

 

 

Samo šest minuta kasnije šok u Kharkivu, Tavares je zabio iz blizine, no sudac umjesto da prizna gol uz pomoć VAR-a ga poništava, ali dosuđuje kazneni udarac za Benficu. Pizzi je preuzeo odgovornost i sigurno zabija za 1:1.

 

 

Međutim, domaćini se u 72. minuti golom Kovalenka oporavljaju od šoka te ponovno dolaze do vodstva. Dias se poigravao s loptom na rubu kaznenog prostora te ostao bez nje, Moraes vraća povratnu loptu na koju nalijeće veznjak domaćih i zabija za  konačnih 2:1.

 

 

Clubb Brugge je na svom Jan Breysel stadionu remizirao protiv Manchester Uniteda rezultatom 1:1.

Domaćini su u 15. minuti sjajnim lobom Dennisa na asistenciju vratara Mignoleta došli u vodstvo 1:0.

 

 

Mogao je isti igrač povećati prednost u 28. minuti, ali se iskazao Sergio Romero. Kazna je uslijedila u 36. minuti, kad Martial koristi nepažnju obrambenog igrača i otima mu loptu na centru i zabija za pokazat će se konačnih 1:1.

 

 

Getafe je nastavio sa sjajnim predstavama, a ovog puta je nastradao Ajax rezultatom 2:0.

Domaćini su od samog početka pritisnuli Kopljanike, a na prvi gol smo čekali do 38. minute kad Deyverson udarcem završava prekrasnu akciju za 1:0.

 

 

Getafe je uništio igrom Ajax, koji nije opalio u okvir gola cijelu utakmicu, a potvrda sjajne igre domaćina stigla je u 93. minuti kad Kenedy preciznim udarcem završava akciju domaćih za 2:0.

 

 

CFR Cluj je nastavio sa dobrim igrama i bio blizu iznenađenja protiv favorizirane Seville, no na kraju su se morali zadovoljiti podjelom bodova rezultatom 1:1.

Iako su gosti bili bolja momčad tokom cijelog susreta, domaćini u 59. minuti uz pomoć VAR-a dolaze do kaznenog udarca, kojeg je Ciprian pretvorio u 1:0.

 

 

Međutim, Sevilla  u 82. minuti ipak dolazi do željenog gola, Nesyri je sjano primio loptu upućenu od de Jonga i utišao stadion za 1:1.

 

 

Pogledajte TEČAJEVE Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Reuters)

 

 


Ostale Vijesti