Action Images
Action Images

Unai 'Europaliguery' komentirao titulu nakon 22 jedanaesterca: Bilo je fantastično!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 27.05.21. | 09:05

Unai Emery osvojio je četvrti naslov Europske lige.

Utakmica između Villarreala i Manchester Uniteda u finalu Europske lige nije bila jedna od najboljih koje smo gledali ove sezone. Da je netko pobijedio unutar 90 ili 120 minuta, dvoboj bi brzo bio zaboravljen, a pamtio bi se samo pobjednik. Međutim, utakmica je ušla u raspucavanje jedanaesteraca, tamo su igrači bili super-precizni, pogodili su prvih 21 udaraca, a 22. je nije realizirao golman Uniteda David de Gea i Villarrealu donio prvi europski naslov u povijesti.

Dok Žuta podmornica slavi prvu titulu, njenom treneru Unaiju Emeryju ovo je postala rutina. Nakon tri naslova sa Sevillom, Emery je osvojio i prvi s Villarrealom. Stoga se na internetu pokrenula inicijativa da se UEFA Europa League preimenuje u UNAI Emery League. A možda bi i Unai Emery mogao promijeniti ime u 'Unai Europaliguery'.

"Jako smo sretni. Cijelu sezonu radili smo naporno i igrali jako dobro. Pobijedili smo favorita, odigrali smo jako kompetitivan meč. U produžecima smo igrali bolje i rekao bih da smo zasluženo slavili".

Kako je s trenerske klupe bilo gledati čak 22 penala za naslov?

"Bilo je fantastično! Pogodili smo svaki penal. Svaka čast igračima, igrali su jako dobro i realizirali svaki udarac".

Villarreal je osvojio Europsku ligu bez poraza, a na putu do titule u četvrtfinalu je svladao i zagrebački Dinamo. Koja je formula za uspjeh u Europskoj ligi?

"Treba raditi i osjećati da je ovo bitno natjecanje. Treba respektirati Europsku ligu. A onda još malo raditi".

Iduće sezone Liga prvaka?

"Villarreal je već igrao u Ligi prvaka i želimo uživati u tom natjecanju. Istina, želim opet osvojiti Europsku ligu, no želim igrati i Ligu prvaka".

Trener Manchester Uniteda pak smatra da je njegov klub finale odigrao dosta loše.

"Nismo odigrali kako možemo. Krenuli smo dobro, no gol nam je poremetio planove. Nakon što smo izjednačili više nismo uspjeli uspostaviti kontrolu nad utakmicom. Za mene ovo nije uspješna sezona. Moramo raditi bolje, više i pametnije. Također, potrebna su mi dva do tri igrača kako bi osnažili momčad", rekao je u maniri Otte Barića Ole Gunnar Solskjaer.


Tagovi

Unai EmeryOle Gunnar SolskjaerDavid De GeaVillarrealManchester UnitedEuropska liga

Ostale Vijesti