Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Ukrajinac koji je debitirao u HNL-u prošle sezone potpisao za novi klub

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.09.22. | 12:51

Aktualni je U21 reprezentativac svoje zemlje.

Nakon što je nekoliko prošle sezone mjeseci proveo u Hrvatskoj metropoli gdje je bio u Lokomotivi na posudbi iz Šahtara, 20-godišnji vratar Mikita Turbajevski ljetos se vratio, barem na papiru, u svoj matični Šahtar, nakon čega je bio u potrazi za novim angažmanom.

Stasiti vratar skrasio se u Zorji, ukrajinskom prvoligašu koji s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor. Patrick van Leeuwen dobio je novu opciju među vratnicama, što mu je bilo iznimno potrebno budući da je neko vrijeme van konkurencije Mikita Ševčenko, dok je 22-godišnji Dmitro Matsapura u sezonu ušao s osam primljenih pogodaka u četiri susreta.

(1.55) Zorja (3.90) Kvivbas (5.30)

Turbajevski je lani debitirao u HNL-u u posljednjem prvenstvenom kolu. Lokosi su slavili u rezultatski nebitnoj utakmici protiv Šibenika, za domaćina su precizni bili Kulenović i Marić, dok je za goste zabio Delić.

Inače, Turbajevski je jedan od devetorice Ukrajinaca koji su igrali u HNL-u. Najveći trag zasad je ostavio Dmitro Lopa koji je u dresu Osijeka skupio 106 utakmica, 15 pogodaka i 13 asistencija, a jedini koji je igrao za dva različita kluba bio je Artem Milevski koji je nakon Hajduka jedan kratak period proveo u RNK Splitu.

(1.55) Zorja (3.90) Kvivbas (5.30)

Priliku za debi u dresu novog kluba Turbajevski će imati već ove nedjelje kad Zorju očekuje 'domaći' ogled protiv Krivbasa.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Mikita TurbajevskiNK LokomotivaLokomotiva ZagrebZorya

Ostale Vijesti