REUTERS/Alexandros Avramidis
REUTERS/Alexandros Avramidis

UEFA šalje čestitku: Marseille novčano kažnjen nakon PAOK-a, Grci ozbiljno optužuju Payeta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 19.04.22. | 19:55

Susret Marseillea i PAOK-a u četvrtzavršnici Konferencijske lige će dobiti treće poluvrijeme.

Tek što su se vratili iz Pariza gdje su prekjučer izgubili od PSG-a, eto novih problema za Marseille.

UEFA je kaznila diva iz Provanse sa 100 tisuća eura novčano uz djelomično zatvaranje stadiona za polufinalni susret Konferencijske lige protiv Feyenoorda zbog navijačkih nereda na utakmici protiv PAOK-a u četvrtfinalu. Marseille će tako protiv Feyenoorda morati zatvoriti sjevernu tribinu svog Velodromea zbog uporabe pirotehničkih sredstava, bacanja raznih predmeta na travnjak te sjedanja navijača na stepenice.

UEFA je kaznila i PAOK i to sa 50.000 eura, a grčki klub u sljedećih mjesec dana mora stupiti u kontakt s francuskim kako bi se dogovorili oko naknade štete koju su njegovi navijači načinili na stadionu.

Feyenoord i Marseille će svoj prvi polufinalni susret igrati 28. travnja u Rotterdamu dok je uzvrat u Marseilleu 5. svibnja.

Marseille je tako možda preživio derbi protiv PSG-a na Parku prinčeva, ali ga je nova kazna sustigla zbog grijeha navijača iz bliže prošlosti. Ovime se nastavlja ova neobično agresivna za francuske klubove. Neredi su obilježili sezonu u Ligue 1, i to više puta baš s navijačima Marseillea u glavnoj ulozi.

Spomenimo i kako su se grčki mediji raspisali kako je na dotičnoj utakmici zgriješio i Payet jer je, prema navodima sportske emisije Diki, 24 sata prije susreta na Velodromeu bio dopingiran ali da za svoje postupke neće odgovarati.

Čini se da će sraz PAOK-a i Marseillea dobiti i svoje treće poluvrijeme.

(Hina)


Tagovi

MarseillePAOKDimitri Payet

Ostale Vijesti