DENIS BALIBOUSE/Reuters
DENIS BALIBOUSE/Reuters

UEFA razmatra prijedlog predsjednika poljskog nogometnog saveza za Euro

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.04.21. | 17:32

Obzirom na promjene rasporeda u sezoni i sve druge okolnosti.

Zbigniew Boniek, predsjednik nogometnog saveza Poljske, pred nadolazeći Euro, koji će sam po sebi bit logistički izazov, predložio je čelnoj europskoj nogometnoj federaciji jednu izmjenu.

Naime, predložio je da se fond igrača svake reprezentacija poveća s 23 na 25, a ta ideja je - kako stvari stoje - našla na pozitivan odjek u Nyonu.

Radi se o tome da gotovo sve lige imaju drugačiji, zbijeniji raspored, češće se igra jer se i kontinentalna (kako reprezentativna, tako i klupska) natjecanja igraju u puno zbijenijem rasporedu i manje je dana za odmor, rizik od zaraze je još uvijek postojeći, naprosto - prevelik broj faktora ide u tom smjeru odobravanja, zbog čega je i pet zamjena na koncu odobreno po susretu.

Pojedini izbornici, kao što su Gareth Southgate (Engleska), Roberto Mancini (Italija) te Roberto Martinez (Belgija) i Didier Deschamps (Francuska) čak su predložili da se doda još jedan igrač te da ih bude 26 izbornicima na raspolaganju.

"Ne znam hoće li nas UEFA poslušati. Mislim da bi to mogao biti dobar potez", rekao je Mancini.

Deschamps je također dodao: "Mislim da bi mogućnosti proširenja popisa, za dva ili tri igrača, bila dobra stvar."

Rok za prijavu igrača svi izbornici moraju ispuniti do kraja svibnja.

Premda još nije znana odluka UEFA-e, engleski mediji pišu da će biti potvrdna zbog svih ranije navedenih razloga te će se ići u smjeru da se nogometaše i stručne stožere ipak rastereti.

Podsjetimo, europska smotra bit će igrana u 12 zemalja od 11. lipnja do 11. srpnja ove godine.


Tagovi

UEFAEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti