UEFA potvrdila: Liga prvaka u Lisabonu, potvrđeni i gradovi domaćini EURO-a

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.06.20. | 15:35

Određena je i završnica Europske lige te finale Superkupa.

 

Pričalo se o tome dosta posljednjih dana, a sada je i službeno potvrđeno.

UEFA je donijela odluku da se od četvrtfinala Lige prvaka igra knock-out turnir bez uzvrata u jednom gradu, a taj grad bit će Lisabon. Europska liga igrat će se po istom principu, ali u Njemačkoj, a najvjerojatnije će to biti u Kolnu, iako to nije potvrđeno. Europski superkup odigrat ćes e u hrvatskom susjedstvu u Budimpešti 24. rujna.

Što se samog početka tiče, završni turnir Lige prvaka starta 12. kolovoza, a trebao bi biti završen 23. kolovoza, dok će se Europska liga održati od 10. do 21. kolovoza. Sami Ždrijeb zakazan je za 10. srpanj, a preostali uzvratni susreti osmine finala prije završnog turnira odigrat će se 7. i 8. kolovoza.

Dinamovi juniori će svoj put u UEFA Youth League, odnosno Ligi prvaka za mlade, nastaviti 16. kolovoza. Tada će početi završni turnir u Nyonu, a on će trajati do 25. kolovoza, a mlade „fakine“ prvo očekuje knock-out susret bez uzvrata protiv lisabonske Benfice.

Osim toga, određena je završnica ovosezonske Lige prvaka, Europske lige i europskog Superkupa, a ljubiteljima hrvatskog nogometa puno važnije je da su i službeno određeni datumi pretkola za narednu sezonu.

Hrvatski klubovi priključuju se u drugom pretkolu, a uz novog-starog praktički sigurnog prvaka Dinama to će biti od Rijeke, Hajduka, Lokomotive i Osijeka. Prva tri pretkola igraju se na jednu utakmicu, dok će play-off biti s uzvratima.

Preliminarna runda: 8. i 11. kolovoz

Prvo pretkolo: 18. i 19. kolovoz

Drugo pretkolo: 25. i 26. kolovoz (priključuju se hrvatski predstavnici)

Treće pretkolo: 15. i 16. rujan

Play-off: 22. i 23. rujan, uzvrati tjedan dana kasnije

Grupna faza Lige prvaka za sezonu 2020./21. počinje 20. i 21. listopada

Krovna europska nogometna organizacija potvrdila je i 12 gradova domaćina Europskog prvenstva koje će se odigrati na ljeto 2021. godine, a to su Rim, Baku, Kopenhagen, Munchen, London, Dublin, Amsterdam, Bukurešt, Sankt Petersburg, Glasgow, Bilbao i Budimpešta.

Dakle, isti oni koji su i trebali biti domaćini ovog ljeta, ali sve je odgođeno za godinu dana zbog pandemije.

(Foto: Action Images/Reuters)


Tagovi

Europsko prvenstvo u nogometu 2020UEFA

Ostale Vijesti