Action Images
Action Images

Uefa ima četiri scenarija za Euro

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 28.11.20. | 12:33

Još ne razmišljaju o "balonu".

Ljeto i nogometni Euro se primiču, a situacija s koronavirusom na Starom kontinentu nije dobra pa se UEFA već sad priprema za moguće scenarije. U planovima krovnog europskog nogometnog saveza trenutačno su četiri opcije za nogometnu smotru Kontinenta koji bi se trebao igrati 2021. godine, a konačna odluka bit će poznata tek 5. ožujka sljedeće godine.

Prva opcija postavljena je na temelje pretpostavke da će se Euro igrati u 12 gradova i 11 država od 11. lipnja pa mjesec dana, no ona se odnosi na pretpostavku kako će situacija s koronom biti pod kontrolom, a navijačima biti dozvoljen dolazak na stadione.

U drugom scenariju razmišlja se o varijanti s napola ispunjenim stadionima, a treći scenariji se priprema za slučaj da će 30 posto stadiona biti ispunjeno, a posljednji i najgori scenariji jest onaj u kojem je situacija kao sada – odnosno bez navijača na Uefinim natjecanjima.

Okvir je ostao isti, trebalo bi se igrati u 12 gradova, Bilbau, Londonu, Glasgowu, Munchenu, Bakuu, Rimu, St. Peterburgu, Budimpešti, Bukureštu, Amsterdamu, Kopenhagenu i Dubilnu.

Svaki domaćin će u dogovoru s Uefom napraviti plan za provedbu svakog od ovih scenarija u sljedećih nekoliko tjedana...


Tagovi

UEFAEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti