DENIS BALIBOUSE/Action Images
DENIS BALIBOUSE/Action Images

UEFA donijela odluku koja će se svidjeti navijačima reprezentacija!

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.03.21. | 16:15

Jako dobre vijesti za sve one željne dobrog nogometa.

Krovna europska nogometna federacija, UEFA, donijela je u dosluhu s danskom vladom odluku od velike važnosti.

Obzirom da je izdanje ovogodišnjeg Europskog prvenstva prvotno trebalo biti održano prošle godine, Aleksandar Čeferin i oformljena stručna skupina raznih eksperata bila je na mukama - što s navijačima, obzirom da se ovogodišnji EURO po prvi puta odigrava u čak 12 država te će kao takav biti pravi logistički pothvat. Da podsjetimo, utakmice će se igrati u Bilbaou, Baku, Amsterdamu, Dublinu, Glasgowu, Budimpešti, Copenhagenu, Bukureštu, Munchenu, Sankt Petersburgu, Rime te Londonu.

Ipak, kako stvari stoje, navijači će moći posjetiti neke utakmice, ako je vjerovati danskoj ministrici kulture Yojy Morgensen.

"Europsko nogometno prvenstvo je jedinstven povijesni događaj u Danskoj. Vlada je zbog toga dozvolila 11.000 do 12.000 gledatelja za četiri utakmice u kojima ćemo biti domaćini", rekla je, a zatim dodala:

"Također, obavijestili smo Nogometni savez Danske i UEFA-u da će možda biti potrebno zatvoriti stadion ako dođe do širenja zaraze, pošto bi sa zdravstvenog gledišta bilo neopravdano dozvoliti gledateljima pristup utakmicama."

Osim Danaca, već je od ranije poznato da će i Rusi dozvoliti određen broj posjetitelja kao što je to slučaj i u njihovim ligaškim obračunima, a ostaje za vidjeti hoće li se za primjerom Danaca i Rusa povući još koje zemlje suorganizatori europske smotre.



Tagovi

UEFAEuropsko prvenstvo u nogometu 2020

Ostale Vijesti