Udarni transparent Torcide na najvećem francuskom derbiju

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 21.01.19. | 09:09

Prijateljstvo traje više od 10 godina.

Jučer je odigran najveći francuski derbi, netrpeljivost između „radničkog“ St. Etiennea i „buržoaskog“ Lyona traje već gotovo 70 godina, gradovi su udaljeni svega 51 kilometara i njihove utakmice popraćene su strašnim tenzijama, puno većima nego recimo na derbijima između PSG-a i Marseillea.

Prije godinu i pol, kada je Lyon na St. Etienneovom Geoffroy-Guichardu slavio s 5:0, a Nabil Fekir u stilu Lea Messija pokazao svoju „desetku“ navijačima domaćina, nastao je kaos, revoltirani domaći navijači probili su stadionsku ogradu i zaštitarski kordon i uletjeli na teren zbog čega je utakmica završila prije posljednjeg sučevog zvižduka.

Prvi derbi u St. Etienneu nakon tih nemilih događaja odigran je jučer. Domaćini su poveli u 21. minuti, promašili su nekoliko prilika da riješe dvoboj no pobjedu je na kraju odnio Lyon. Prvo je omraženi Nabil fekir u 65. zabio iz penala za izjednačenje, a gosti su do pobjede došli u petoj minuti sudačke nadoknade preko Mousse Dembelea.

> St. Etienne se ispromašivao, Fekir i Dembele se osvetili u derbiju kola (VIDEO)

No,  zanimljivo je kako je udarni transparent na tribini na kojoj su se nalazili St. Etiennovi ultrasi Magic Fans 91 bio – udarni transparent Torcide! Prijateljstvo između St. Etienneovih i Hajdukovih ultrasa traje već više od 10 godina, a ovo nije prvi puta da je jedna navijačka skupina gostovala na derbijima prijateljskog kluba ili da su dizali poruke podrške za svoje prijatelje.

(Foto: Screenshot/Pixsell)

 


Tagovi

Torcida

Ostale Vijesti