Srecko Niketic/PIXSELL
Srecko Niketic/PIXSELL

U21 play off: Mladi Vatreni u Vejleu brane prednost iz Pule (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.09.22. | 08:00

Mlada reprezentacija Hrvatske večeras igra odlučujuću utakmicu za prolaz na Euro protiv Danske

Odgovor na pitanje hoće li mlada Hrvatska nakon “Scila i Haribda” ipak doploviti do Eura stiže večeras oko 20 sati. Uzvratna utakmica play offa U21 kvalifikacija između Danske i Hrvatske igra se u Vejleu u koji su naši reprezentativci doputovali s kapitalom od 2:1 iz prvog dvoboja igranog u Puli. Hoće li biti dovoljno, pitanje je. Ako gol prednosti nije bio dovoljan uoči sudačke nadoknade protiv Norveške u odlučujućem dvoboju kvalifikacija, teško da se na pulskom rezultatu može graditi neki zavidan optimizam.

Bilo bi sjajno da se Bišćanova vrsta nadoveže na fenomenalan uspjeh seniora koji su u nedjelju izborili završni turnir Lige nacija, ali izvjesno je kako mini Vatrene čeka velik posao. U Puli su ga odradili dobro. Iskoristili su prilike, odigrali homogenu i kompaktnu obranu i oduprijeli se Danskoj koja je slovila kao favorit uoči play offa. Za Hrvatsku su zabili Dion Drena Beljo i Gabrijel Vidović.

(2.15) Danska U21 (3.65) Hrvatska U21 (3.85)

“Bio bih presretan da zabijem i u uzvratu, Ali najvažniji cilj je da se plasiramo na Europsko prvenstvo. Vjerujem da ćemo u konačnici i uspjeti u toj namjeri”, jasan je Gabriel Vidović, igrač Bayerna na posudbi u nizozemskom Vitesseu.

“Zadovoljan sam tamo, igram u kontinuitetu, dobro sam prihvaćen i sve je u najboljem redu. U Bayernu je bila velika konkurencija, ali nadam se da ću svojim igrama uspjeti vratiti se”, poručio je Vidović kojem je u najavi utakmice društvo činio Dominik Kotarski, vratar grčkog PAOK-a za kojeg se večeras očekuje kako će imati puno posla među vratnicama.

“Hrvatska i Danska su dvije najbolje reprezentacije koje su se mogle sudariti u ovom doigravanju za Euro. Svjestan sam kako neće biti lako u Vejleu, ali dokazali smo da možemo igrati s njima i pobijediti ih”, pun je optimizma Kotarski koji smatra kako rezultat iz prve utakmice daje pravu Bišćanovim izabranicima da se nadaju prolasku na završni turnir koji se igra u Rumunjskoj i Bugarskoj sljedeće ljeto.

“Zaslužujemo prolazak. Imamo jako dobar rezultat iz prve utakmice, idemo se boriti do kraja za naš cilj. Budite sigurni da ćemo dati sve od sebe”, poruka je vratara Hrvatske koja bi prema nekim informacijama trebala istrčati u identičnom sastavu koji je bio u Puli. A onda je na lijevoj strani napada pomalo neočekivano istrčao Michele Šego.

“Protiv Danske sam imao svoj debi, na početku je bilo malo trene, ali kako je utakmica išla svome kraju tako sam sve više bio opušten”, otkrio je Šego koji je prvu utakmicu naveo kao iznimno tešku, ali da je priprema bila na zavidnoj razini.

“To je pokazao rezultat. Danas je nova priča, ali spremni smo. Jasno je kako će domaćin ganjati rezultatski minus i to bi trebalo ostaviti prostora za naše napadače”, nada se Šego.

(2.15) Danska U21 (3.65) Hrvatska U21 (3.85)

Inače, mlada reprezentacija Danske često svoje utakmice igra u Vejleu, na stadionu na kojem igra vodeća momčad druge lige na čijoj klupi sjedi Ivan Prelec, iznimno talentirani stručnjak iz Hrvatske. On nam je u razgovoru od prije nekoliko dana otkrio kako stadion prima desetak tisuća navijača, ali s obzirom na radni dan teško da se može očekivati neka veća posjeta.

Dvoboj u Vejleu počinje u 18 sati, sudi ga Sebastian Gishamer iz Austrije a prijenos je na kanalu Maxsport1.

OČEKIVANI SASTAVI:

DANSKA (4-3-3)


HRVATSKA (4-3-3)

U21 Euro 2023, doigravanje

Utorak, 27. rujna, uzvrati

Ukrajina – Slovačka 17.30 (2:3)

Danska – Hrvatska 18.00 (1:2)

Češka – Island 18.00 (2:1)

Izrael – R. Irska 19.15 (1:1)

Napomena: U zagradama su rezultati prvih utakmica.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Hrvatska U21Danska nogometna reprezentacijakvalifikacije za Euro U21 2021.Igor BišćanGabriel VidovićMichele ŠegoIvan Prelec

Ostale Vijesti