Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Turski mediji ponovno 'dovode' Livaju, ali priča im 'ne drži vodu'

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 14:59

Najbolji strijelac Hajduka opet je tema turskih medija koji ga vide kao pojačanje za jednog od velikana

Vrijeme prijelaznog roka plodno je tlo za plasiranje transfer glasina koje se s lakoćom rašire u medijskom eteru. Tijekom današnjeg jutra u turskim medijima poput šibice na benzin raširila se priča o novom interesu za Marka Livaju.

Atraktivan je napadač Hajduka već godina turskim medijima koji ga 'seljakaju' od kluba do kluba, ali u konačnici još nije zaigrao za ijedan od njih. Ovog puta plasirali su interes turskog velikana Galatasaraya za najboljeg strijelca HNL-a i igrača po izboru nogometaša i trenera.

Posrnuli velikan turskog nogometa nedavno je dobio novog trenera koji je u potrazi za pojačanjima. Prema pisanju turskih medija, jedan od prioriteta za Okana Buruka je i Marko Livaja. Navode kako u ugovoru ima izlaznu klauzulu od milijun eura, a tu priča već postaje sumnjiva s obzirom da je Livaj s Hajdukom potpisao ugovor prošle godine do 2024. godine.

Dovoljno je vratiti se unazad nešto više od četiri mjeseca kad je sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius u velikom intervjuu govorio o zimskom prijelaznom roku. Tad se dotaknuo i ponuda koje je Hajduk imao za Livaju.

„Imali smo velikih ponuda za Marka Livaju, to nije tajna, a jedna je bila sedam i osam milijuna eura. Međutim, ni on, ni mi nismo htjeli početi razgovarati s njima o tome zato što smo fokusirani na naše ciljeve. Za Marka je to bilo jednostavno, on za ponudu nije htio ni čut. Fokusiran je na teren, a mi smo jako zadovoljni s onim što pruža za Hajduk. Nevjerojatno je kakav je to vrhunski igrač i osoba“, izjavio je tad Nikoličius, a istog stava su u klubu i danas vjerojatno. Nije tajna da su ponajbolji igrači sami dolazili čelnicima nakon prošle sezone i izrazili želju za ostankom u klubu.

Nakon osvajanja Kupa s Hajdukom isto je potvrdio i Livaja kad je rekao da ga ne može odvojiti nijedna ponuda od bijelih.

„Nikada nisam gledao novac. Bitno mi je gdje se dobro osjećam. Kući sam, guštam svaki dan“, rekao je miljenik navijača nakon podizanja trofeja s Hajdukom.

Priča u turskim medijima oko Livaje bila je atraktivna i prošlog ljeta kad je imao na stolu ponude Bešiktaša i Rizespora. Bilo je to u vrijeme akcije 'Livaja ostani', a on je odlučio ostati u Hajduku osvojiti trofej. Nakon osvojenog Kupa sad ima i druge ambicije s Hajdukom, a sudeći po svemu što je dosad bilo za odlazak s Poljuda ponuda bi trebala biti puno veća od onih s kojima se dosad špekuliralo.


Tagovi

Germanijak u Austriji s HajdukomHajdukGalatasarayMarko Livaja

Ostale Vijesti