REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Tudoru stiže talentirani Danac koji je igrao protiv Biuka, Sučića i Gvardiola

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 05.04.22. | 17:30

Verona na ljeto dovodi mladog Danca

Odlaskom Ivana Jurića u Torino prošlog ljeta Veronu je preuzeo Eusebio Di Francesco koji nije znao nastaviti dobar rad hrvatskog stručnjaka u gradu Romea i Julije. Brzo je tad reagirala uprava Hellasa i napravila rošadu na klupi kojom je svoje mjesto zauzeo Igor Tudor.

Njegovim dolaskom momčad je procvala, a padali su skalpovi na papiru jačim protivnicima. Osim što ih je Tudor izvukao iz luzerskog mentaliteta, oživio im je i san plasiranja u europska natjecanja iduće sezone. Za tu operaciju trebat će i pojačanja, a svjestan je toga i sportski direktor Tony D'Amico, tihi radnik i jedan od kreatora relevantne Verone u Serie A.

Stoga se već krenulo u operaciju dovođenja novih pojačanja i prinova koje će biti Tudoru na raspolaganju. Jedan od onih kojeg dobivaju od kraja lipnja je talentirani danski veznjak nigerijskog porijekla Tochi Chukwuani. Ovaj 19-godišnjak dogovorio je već sve s Veronom, slikao se u dresu novog kluba, a u Italiju stiže kad mu istekne ugovor s danskim Nordsjaellandom.

Verona i Chukwuani dogovorili su suradnju do 30. lipnja 2027. godine, a krajem ove sezone tek će odraditi liječničke preglede i potvrditi ovaj transfer službeno.

Zanimljiva je i crtica iz njegove karijere da se svojevremeno susreo kao mladi reprezentativac s Vatrenima. Bilo je to u kvalifikacijama za Euro do 17 godina kad su boje Hrvatske branili igrači poput Stipe Biuka, Joška Gvardiola, Luke Sučića, a mlade Vatrene vodio je tad izbornik Tomislav Rukavina.

Hrvatska je u toj utakmici slavila s 3:2, a u kvalifikacijskoj grupi u kojoj su još bili Engleska i Švicarska zauzela drugo mjesto s pet bodova.


Tagovi

Ivan JurićIgor TudorHellas Verona

Ostale Vijesti