REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Tudor: Moj stil nogometa nije za C. Ronalda i vrhunske timove

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.11.21. | 22:43

Hrvatski stručnjak iskren po pitanju taktike koja je donijela preporod Veroni.

Dvoboj s Milanom i poraz na San Siru (2:3), u utakmici u kojoj je Verona vodila 2:0, predstavljali su za momčad iz grada Romea i Julie početak niza paklenih utakmica do reprezentativne stanke. Nakon tog dvoboja pred Tudorovim izabranicima bila su još četiri izazova u kojima su se morali postaviti kao autsajderi, ali su iz teškog razdoblja izašli s dvije pobjede i remijem. Uzeli su puni plijen protiv Lazija (4:1) i Juventusa (2:1), uz remije s Udineseom (1:1) i, jučer, s Napolijem (1:1).

Sve to utjecao je da Verona postane jedno od najugodnijih iznenađenja posljednjeg dijela sezone, a posebnu pozornost privukao je Igor Tudor, hrvatski strateg koji je od dolaska u sadašnje okruženje ima učinak od četiri pobjede, četiri remija i jedan poraz.

“Bilo bi teško koristiti naše metode treniranja i rada u vrhunskoj momčadi”, istaknuo je Tudor.

Hrvatski stručnjak uveo je specifičan stil igre u obrani i obilježavanje igrača gotovo po cijelom terenu, nešto poput igre Atalante pod zapovjedništvom Gian Piera Gasperinija.

"Možda bismo mogli pronaći kompromis igrajući više zonsku obranu. Ovaj pristup je čudan, ali na dobar način. Naravno, takvo što ne možete predložiti igraču kao što je Cristiano Ronaldo. Međutim, nogomet se razvija i trener mora biti u korak s promjenama, mudro koristiti obje faze, obrambeno i ofenzivno", rekao je Tudor, koji je prošle sezone radio s Cristianom Ronaldom dok je bio pomoćnik Andree Pirla u Juventusu.

Verona je trenutno 10. momčad Serie A s tri boda manje od mjesta koje vodi u Europu i sedam bodova više od zone ispadanja. Nakon reprezentativne pauze Veroni slijedi domaća utakmica protiv Empolija.



Tagovi

Serie AHellas VeronaVeronaIgor Tudor

Ostale Vijesti