JENNIFER LORENZINI/Avction Images
JENNIFER LORENZINI/Avction Images

Tudor s devetoricom izdržao na ‘Maradoni’, Sarriball isprašio Salernitanu (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 07.11.21. | 20:04

Bod ko’ kuća na teškom gostovanju.

U posljednjim susretima 12. kola Seria A uoči večerašnjeg Derby della Madonnina između Milana i Intera, Napoli i Verona remizirali su rezultatom 1:1, dok je Lazio s visokih 3:0 izdominirao Salernitanu.

Napoletanci koji se nalaze na vrhu prvenstvene ljestvice nisu uspjeli doći do pobjede protiv hrabre momčadi Igora Tudora. Momčad Luciana Spallettija i dalje je neporažena, ali je Milan sada može skinuti s vodeće pozicije ako uspije upisati pobjedu u večerašnjem derbiju.

Ovaj dio sezone ima posebnu svečanu notu za Napoli jer se prije nekoliko dana obilježila godišnjica rođenja pokojnog Diega Maradone, koji je svojim igrama i kulturološkim značajem postao sinonim ovog kluba i grada.

Domaći igrači danas su na teren stadiona koji nosi njegovo ime istrčali u posebnim dresovima koje krasi Maradonin portret i poznate crne kovrče, ali gostujuća Verona se nije dala impresionirati simbolima slavne nogometne prošlosti svog današnjeg suparnika.

Verona u 13. minuti dolazi do vodstva preko - vjerojatno ste pogodili – Giovannija Simeona. Tudorova momčad u akciji koja je prethodila pogotku je dugo držala posjed, a ogroman dio posla odradio je čeh Antonin Barak. Domaćem beku Ruiju vjerojatno se još vrti u glavi od Barakovog driblinga kojim ga je poslao u prazno, a potom ubacio u sredinu gdje je siguran realizator bio Simeone junior - 0:1. Majstorsku asistenciju i vodeći Veronin pogodak pogledajte OVDJE.

Barak ove sezone ima četiri gola i dvije asistencije. Simeone se sa devetim ovosezonskim pogotkom nastavio boriti s Immobileom i Vlahovićem za titulu najboljeg strijelca prvenstva.

Pet minuta kasnije Napoli dolazi do izjednačenja, Fabian Ruiz podvalio je loptu za Giovannija Di Lorenza, a talijanski bek je loptu poslao kroz noge Lorenzu Montipu – 1:1. Pogodak pogledajte OVDJE.

U 42. minuti Victor Osimhen je iz okreta pogodio stativu, pa se na odmor otišlo s rezultatom koji je na semaforu stajao i nakon svih 90 minuta.

U drugom dijelu gledamo uglavnom jednosmjernu utakmicu prema vratima Tudorove momčadi, ali je njihova obrana uz popriličnu dozu sreće izdržala sve nalete. Napoli je najbliže pobjedi bio u u 91. kada Napoli ponovno trese stativu, ovoga puta malo preciznosti nedostajalo je Driesu Mertensu koji je gađao iz slobodnog udarca.

Verona je zadnjih par minuta utakmice odradila s devet igrača u polju, pošto su u 88. i 93. minuti zbog drugog žutog kartona bili isključeni Daniel Bessa i Nikola Kalinić. Bivšem hrvatskom reprezentativcu samo je devet minuta na trtavnjaku bilo potrebno da zaradi isključenje, dok su Boško Šutalo i Ivor Pandur susret odgledali s klupe.

Na kraju susreta puno su zadovoljniji bili gosti koji s novim bodom na kontu sada zauzimaju 10. mjesto ljestvice.

U istom terminu, Lazio je s 3:0 na Olimpicu tukao Salernitanu. Prvo ime susreta bio je Pedro koji je upisao pogodak i asistenciju, a strijelci su bili i Luis Alberto, te Ciro Immobile. Izdvojili smo pogodak Pedra za vodstvo Lazija nakon što je upornim presingom oduzeo loptu gostujućem braniču, pogodak pogledajte OVDJE.

 REZULTATI 12. KOLA SERIE A:

Petak

Empoli – Genoa 2:2

Subota

Spezia – Torino 1:0

Juventus – Fiorentina 1:0

Cagliari – Atalanta 1:2

Nedjelja

Venezia – Roma 3:2

Sampdoria – Bologna 1:2

Udinese – Sassuolo 3:2

Lazio – Salernitana 3:0

Napoli – Verona 1:1

Milan – Inter (20:45)



Tagovi

NapoliHellas VeronaSerie ALazio

Ostale Vijesti