REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Tudor jedan od kandidata za klupu slavnog španjolskog kluba

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.06.22. | 09:03

U potrazi je za novim angažmanom nakon odlaska iz Verone

Nakon što je s Veronom ostvario jako dobar rezultat, Igor Tudor se odlučio da ipak neće produživati s njima ugovor i da će potražiti novu sredinu. Preuzeo je Veronu na dnu tablice bez pobjede, a onda ih je preporodio i rušio velikane, otkidao bodove svima, a na kraju sezonu završio na devetom mjestu.

Probudio je tad san o mogućem plasmanu u Europu do kojeg ipak nije došlo, a ni za iduću sezonu nije vidio dovoljno ambicije Tudor da se napravi neki veći iskorak u Veroni. Stoga je odlučio otići iz kluba i potražiti novi posao.

Malo je mjesta na kojima se Tudor puno zadržavao kao trener, najviše je izdržao na klupi Hajduka u prvom mandatu. Vodio je Tudor poslije toga bijele još jednom, a sjedio je na klupi i PAOK-a, Karabukspora, Galatasaraya, Udinesea dva puta, te je bio pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu gdje je proveo najveći dio igračke karijere.

Njegov odlazak iz Verone zagolicao je prvo tursku javnost, točnije navijače Galatasaraya, a novinari koji prate taj klub stavljali su ga među favorite za preuzimanje klupe turskog velikana. Osim Galate ima još nekoliko klubova koji se spominju kao moguće destinacije, a jedna od najzanimljivijih je Baskija.

Naime, u slavnom Atheltic Bilbau, koji uz Barcu i Real Madrid nikad nije ispao iz elitnog ranga španjolskog nogometa, održavaju se izbori za novu upravu kluba. Jedan od kandidata je biznismen Jon Uriarte, sin savjetnika baskijske vlade Pedra Luisa Uriartea i kreator platforme Ticketbits koju je 2015. godine prodao Ebayu za 147 milijuna eura. On ima nekoliko kandidata s kojima bi pregovarao za trenersku poziciju, a kako javlja talijanski novinara Matteo Moretto hrvatski trener je jedan od njih.

Osim Tudora spominje se i povratak legendarnog Marcela Bielse na klupu Athletica, a argentinski trener izbor je predsjedničkog kandidata Iñakija Arechabalete. Izbori će se održati idućeg petka, 24. lipnja, od 9 do 21 sat na stadionu San Mamés, a izabrati će se predsjednika kluba za naredne četiri godine.


Tagovi

Igor TudorAthletic Bilbao

Ostale Vijesti