Tuđe hoćemo, svoje ne damo: Arsenal, Chelsea i PSG žele oteti Realovu zvijezdu budućnosti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.05.20. | 16:31

Vjerojatno jedan od već sad najboljih na svojoj poziciji u narednom periodu može očekivati da ga razapinju ponudama.

Jedna od najzanimljivijih priča u nogometu ne samo za vrijeme pandemijske pauze već i ove kalendarske godine, jest najava Florentina Pereza o stvaranju novog supermoćnog Real Madrida koji bi trebao dominirati naredno desetljeće, kako na domaćem tako i na inozemnom planu.

Mogućnost da lovi dva mega kapitalca europskog nogometa, Ergina Haalanda i Kyliana Mbappéa, Perezu je omogućila činjenica da praktički cijeli vezni red ima zbrinut mladićima na svojoj platnoj listi koji se vraćaju s posudbi. Jedan od tih a koji je možda i najviše oduševio jest vladat desne strane Borussije Dortmund, Achraf Hakimi.

Marokanac iza sebe ima fenomenalnu sezonu, takvu da pretplatnicima Santiago Bernabea obilato cure sline, no neki do ostalih velikih klubova ne žele baš sjediti prekriženih ruku i propustiti priliku da navuku mladom igraču na torzo svoj dres, ako i najmanja prilika postoji.

Jedan od tih klubova je Arsenal. I dok se interes ‘’Topnika’’ za 21-godišnjaka spominao i prije, nakon njegove jučerašnje izvedbe u Rivierderbyju, navijači u Londonu su još ushićeniji oko mogućnosti da zaigra za njihov klub.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">&#39;Arsenal need him&#39; - Mikel Arteta urged to sign Achraf Hakimi after Borussia Dortmund win <a href="https://t.co/MoScKPaB4U">https://t.co/MoScKPaB4U</a></p>&mdash; Arsenalnewsasit (@arsenalnewsasit) <a href="https://twitter.com/arsenalnewsasit/status/1261680739554414592?ref_src=twsrc%5Etfw">May 16, 2020</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ove ‘’krnje’’ sezone je već isporučio sedam golova i deset asistencija što je fantastičan učinak za igrača njegove pozicije, a nakon što odradi dvogodišnju posudbu u Dortmundu, još će klubova stajati u redu za njegove usluge.

Među njima i Arsenalov londonski rival Chelsea, te francuski Paris Saint-Germain. Nakon nekog vremena izbile su informacija kako je PSG ipak malo stao na kočnicu, a da je Real ‘’nesiguran po pitanju odluke’’ kada je riječ o Hakimiju. Razlog za to je, lako za pretpostaviti, pandemija koronavirusa i dobrano isušena blagajna čak i najvećeg kluba svijeta.

Ugovor mu u u bijelom dresu traje do ljeta 2022. te je taj podatak sam po sebi dobra podloga za unosnu prodaju, no s obzirom na financijsku situaciju u klubovima diljem Europe, možda ipak nije najbolje vrijeme za prodaju s ciljem zarade. Tako je za očekivati kako ćemo ipak Marokanca gledati kao suigrača Sergija Ramosa i suigrača mu.

(foto: Reuters)


Tagovi

Mikel ArtetaFrank LampardtransferiArsenalChelseaPSGAchraf Hakimi

Ostale Vijesti