REUTERS/Piroschka Van De Wouw
REUTERS/Piroschka Van De Wouw

Tri europska velikana u borbi za igrača kojeg je Vahid Halilhodžić izbacio iz reprezentacije

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.02.22. | 18:15

Igrač Ajaxa ubrzo bi trebao donijeti odluku o nastavku karijere.

Noussair Mazraoui rođen je u Nizozemskoj, ali je odlučio igrati za zemlju svojih roditelja Maroko. Cijelu karijeru proveo je u Ajaxu, sa seniorskim nogometom započeo je 2016. u drugoj momčadi Ajaxa s nepunih 19 godina, a za prvu momčad debitirao je sezonu kasnije. Nakon pet sezona u amsterdamskom velikanu, došlo je vrijeme za odlazak. Ugovor s trenutnim poslodavcem ističe mu na kraju sezone, a za njegove usluge zainteresirana su tri europska velikana - Barceloni i Borussiji Dortmund sada se s interesom priključio i Milan, javlja Sky Sports.

Mazraoui ove sezone igra u dosta dobroj formi, zabio je već pet golova i upisao je još tri asistencije i standardni je prvotimac jedne od najpotentnijih momčadi Europe. Zanimljivo, iako igra standardno u Ajaxu, za reprezentaciju Maroka posljednju utakmicu odigrao je u studenom 2020. nakon čega ga Vahid Halilhodžić više nije zvao u reprezentaciju. Mazraoui se, naime, posvađao s bosanskohercegovačkim strategom nakon što je odbio 'poslušnost' na jednom treningu.

"Za vrijeme jednog treninga bilo je jako vruće i izbornik je tražio da pijemo vodu svakih pet minuta. Za vrijeme jedne pauze nisam popio vodu jer više nisam bio žedan. Halilhodžić mi je rekao da popijem, što sam pristojno odbio no on je i dalje inzistirao. Kako bi smirio situaciju, suigrač Saiss dodao mi je vodu koju sam bacio na pod zbog čega je nastao problem i više nisam bio pozvan u reprezentaciju", rekao je Mazraoui u intervjuu za jedan nizozemski podcast.

Halilhodžić je, pak, tvrdio da je Mazraoui odbio igrati i da zato više nije dobio poziv za A selekciju. Pred početak Afričkog kupa nacija pričalo se o mogućem pomirenju i povratak Mazraouija u reprezentaciju, no na kraju ipak nije dobio poziv djelomično i zbog Achrafa Hakimija koji je najbolji marokanski igrač, a igra na Mazraouijevoj poziciji. Podsjetimo, Maroko je Afrički kup nacija završio u četvrtfinalu porazom od Egipta nakon produžetaka.


Tagovi

Marokomarokanska nogometna reprezentacijaVahid HalilhodžićNoussair Mazraoui

Ostale Vijesti