Trebao je biti novi Modrić, a ovog je ljeta iz treće švicarske stigao u drugu hrvatsku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 00:38

Upisao je i jedan nastup za mladu reprezentaciju, a iako ima samo 23 godine već sada možemo konstatirati kako nikada nije ispunio svoj puni potencijal.

Rođen je u Zagrebu 1996.godine, a prvi klub za kojeg je službeno registriran bio je zagrebački Nur. 2010. godine prelazi u Lokomotivu, a odmah sljedeće sezone odlazi u Dinamo gdje se zadržao svega šest mjeseci nakon čega se ponovno vraća na Kajzericu.

Tamo se zadržao sve do 2016. godine, a mnogi su smatrali kako je za njegov igrački razvoj izvrsno da čim više vremena provede u bratskom klubu Modrih kako bi se jednoga dana mogao vratiti na Maksimir baš kao što je to bio slučaj kod mnogih veznjaka poput Milana Badelja, Marcela Brozovića, Domagoja Antolića i mnogih drugih.

Ipak, ovaj omaleni veznjak nikad nije ispunio očekivanja koje su drugi imali od njega. Sezone 14./15 i 15./16. proveo je u Lokomotivi ali se nikako nije uspio nametnuti pa je tako u tom periodu skupio svega dva nastupa u svim natjecanjima. Očito je jedan od ta dva nastupa bio dovoljan Nenadu Gračanu da ga pozove na okupljanje mlade reprezentacije pa je tako ovaj omaleni veznjak upisao svoj debi za mini Vatrene u pripremnoj utakmici protiv Rusije odigranoj u Zaprešiću u kojoj su gosti slavili rezultatom 3:4.

„Perspektivan je, može igrati ofenzivnog veznog, može i na krilo“, rekao je prilikom jednog razgovora za 24 sata Jerko Leko, nekadašnji Alghoulijev suigrač, pa nastavio:

„Vidjet ćemo kako će se razvijati, prije svega kakav će biti u duel-igri. Moram priznati da je jako dobar dribler. Mi ga na treningu zovemo ‘Muha’“, zaključio je nekadašnji hrvatski reprezentativac i kapetan Lokomotive.

Nakon Lokomotive i godine dana u Vinogradaru uslijedila je avantura zvana Hrvatski Dragovoljac gdje se zadržao jednu sezonu (11 nastupa), a u siječnju ove godine otišao je put švicarske treće lige gdje je branio boje FC Dietikona, klubu koji je „odskočna daska“ za mnoge mladiće s područja bivše države. Njegova odskočna daska lansirala ga je sve do Dubrave kojoj se pridružio kao besplatan igrač, a ove je godine u 2. HNL upisao 11 nastupa (1 pogodak, 1 asistenicja) u 13 kola.

Zanimljivo, neki hrvatski mediji ovog su mladića prozvali „Palestinskim Lukom Modrićem“, ali već sada je očito kako su te riječi očito malo pretjerane u slučaju ovog mladića.

Bilo kako bilo, valja istaknuti kako se ovaj 23-godišnjak nabolje snalazi na mjestu središnjeg veznjaka, a sa svojom novom momčadi potpisao je jednogodišnji ugovor. U ovom trenutku njegova Dubrava Tim kabel nalazi se na 11. mjestu druge lige, a uz Alghoula najistaknutija imena momčadi Krešimira Sunare su Dragan Juranović, Luka Pasariček, Tin Andre Tolić i Tomislav Valentić.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Muhamed AlghoulLokomotiva ZagrebDinamo ZagrebDubrava Tim Kabel2. HNL

Ostale Vijesti