Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Transfer karijere odbačenog Osječanina: Dugandžić prodan za pola milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.10.20. | 11:35

Kombinirano je u mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije skupio fantastičnih 13 pogodaka u 15 nastupa.

Marko Dugandžić ostvario je transfer karijere.

Nekadašnji napadač Osijeka ovog je siječnja napustio Gradski vrt te je preselio u rumunjski Botosani. Iako su mnogi u početku bili skeptični oko takve njegove odluke, ista se pokazala najboljom mogućom za njega i njegovu karijeru.

Dugandžić se izvanredno snašao u Rumunjskoj. Zajedno s Gabrielom Debeljuhom, koji je ovog ljeta zaradio transfer u Cluj, bio je jedan od hit napadača tamošnjeg prvenstva. Iako je koronavirus malo usporila sve ono što je gradio u inozemstvu, Dugandžić je uspio skupiti 20 nastupa za svoj novi klub, a pritom je postigao 11 pogodaka.

I u ovu sezonu Dugandžić je ušao izvrsno. U pet ogleda skupio je dva pogotka i jednu asistenciju, a njegove izvrsne igre i jako dobra forma dovele su ga do izvrsnog transfera. Naime, ruski prvoligaš Sochi, koji se trenutno nalazi na četvrtom mjestu u tamošnjem prvenstvu te su bodovno izjednačeni s CSKA Moskvom, doveo ga je u svoje redove za 500 tisuća eura!

Sochi ima u svojim redovima ima niz iskusnih igrača poput Ivelina Popova, Yusupova, Mevlje i Jaozinha pa tako njihov odlučan start u ovu sezonu i nije veliko iznenađenje. Povrh svega, u klub je stigao na jednogodišnju posudbu i Emanuel Mammana, središnji branič Zenita koji je skupio tri nastupa za Gaučose.

Dugandžić je dijete Osijeka, skoro cijelu svoju igračku karijeru proveo je u svojem matičnom klubu, a prije dolaska u Rumunjsku odradio je jednu posudu u Ternani.

Zanimljivo, ovaj 26-godišnjak skupio je kombinirano 15 nastupa za U-17, U-18 i U-19 reprezentaciju Hrvatske, a pritom je uspio postići izvrsnih 13 pogodaka.

Dodajemo za kraj kako je će se rođeni Osječanin za svoje mjesto u početnih 11 boriti s Maksimom Barsovom i Antonom Zabolotnyjem, a u novom klubu nosit će dres s brojem 17.


Tagovi

Marko Dugandžićruska nogometna ligaRuska Premier ligaSochiBotosanidomaći nogomet

Ostale Vijesti