Vjeran Žganec-Rogulja
Vjeran Žganec-Rogulja

Trajkovski za prekid Hajdukova crnog niza, Štrkalj u gredu izbliza, Mioč iz kornera u vratnicu

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 20.04.24. | 21:10

Splićani su slavili u Koprivnici, ali nije bilo nimalo lako jer je domaćin imao svojih prigoda

Hajduk je u Koprivnici prekinuo negativni, crni niz, od pet uzastopnih poraza, učvrstio se na trećoj poziciji, a kredit za pobjedu ide makedonskom golgeteru Aleksandru Trajkovskom koji je postigao jedini gol. Imali su domaći dosta dobrih prilika, možda su zaslužili i remi, no dva puta su pogađali okvir gola, nisu imali sreće.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Trener domaćiih Ivan Radeljić iznenadio je sastavom, pogotovo što nije bilo Benedika Mioča od starta, dok je Jure Ivanković ostavio Filipa Krovinovića, po prvi put ove sezone. Premijerno je kapetansku traku u redovima Hajduka nosio Filip Uremović, s obzirom da nije bilo senatora Bijelih. Zanimljivo je da je Ivanković bio 12. trener Hajduka u Koprivnici u posljednjih 12 utakmica što je raritet i dokaz koliko se u Splitu često mijenjaju treneri.

U prvoj prilici bio je Ante Šuto koji je htio zaobići Bornu Buljana, ali je vratar Bijelih izašao kao pobjednik. Nakon toga ozlijedio se Dominik Prpić, potekla je krv, čini se da je pukla arkada, pa je završio s povezom oko glave.

I onda je Hajduk poveo, u ključnim ulogama su bili Josip Brekalo i Aleksandar Trajkovski koji su zaslužni za gol protiv Osijeka. Brekalo je na desnoj strani imao loptu i puno prostora te se namjestio i lijevom nogom ubacio u peterac gdje je bio Trajkovski koji je zabio drugi pogodak u nizu, treći ove sezone ukupno.

To je ono što je Splićanima trebalo kao melem na sve rane u posljednje vrijeme. U 22. minuti se istaknuo domaći vratar Ivan Sušak obranivši opasne udarce Vadisa Odjidje-Ofoea i Anthonyja Kalika.

Slavenu se u 30. minuti ozlijedio Mihail Caimacov, pa je Radeljić bio prisiljen na izmjenu, ušao je njhhov najbolji igrač Mioč koji se kao i Krovinović po prvi put našao na klupi ove sezone.

Ubrzo su domaći imali veliku prigodu, ubacija je zdesna Robert Murić, Šuto u padu pucao glavom u sami kut, no Buljan je sjajno obranio spriječivši izjednačenje. Isto je mladi splitski vratar napravio malo nakon toga kada je pucao Mioč iz daljine, neugodan šut primirio je iz druge.

Emir Sahiti je u 36. minuti podsjetio na dane kada je bio u najboljoj formi, napravio je slalom kroz obranu domaćih i zapucao u suprotni kut s 15 metara, ali je lopta otišla malo pokraj vrata.

Mogao je Rokas Pukštas povećati vodstvo u 42. minuti na ubačaj Trajkovskog, no u padu nije uspio zahvatiti loptu glavom na pet metara, bio je to čisti zicer.

Na drugoj strani je opet vrata Hajduk spasio Buljan kada je Bujar Pllana pucao glavom na dalekometni ubačaj Murića.

Nastavak je počeo velikom prilikom Slaven Belupa kada je nakon Miočeva korner Tomislav Štrkalj pucajući glavom pogodio gredu, s prve vratnice mu je matnu poziciju servirao Marco Boras.

U 58. minuti je Sahiti ubacio na drugu vratnicu, no Brekalo nije dobro iz voleja zahvatio loptu, pa je priilika otišla u nepovrat.

Slaven je tražio izjednačenje, probao je Ivan Jelić Balta iz daljine, ali je lopta otišla preko vrata.

Premda se nagađalo hoće li zaigrati Ivan Perišić zbog lošeg travnjaka, on je ipak nastupio, ušao u 67. minuti umjesto Kalika. Otišao je na lijevo krilo, a Brekalo je stao na polušpicu.

Malo nakon toga je Uremovića pogodila u ruku u Uremovića, no nije bilo kaznenog udarca, sudac Patrik Kolarić je procijenio da nije bilo za najstrožu kaznu.

Nakon kornera imao Slaven još jednu veliku priliku, vratnicu je pogodio Mioč iz kornera, malo je falilo za izjednačenje.

Perišić je potom imao prodor, dodao za Trajkovskog, a on pucao ravno u Suška. U posljednjoj minuti mogao je Ivan Lepinjica bolje pucati za remi, no lopta je otišla preko vrata.


SLAVEN BELUPO - HAJDUK 0-1 (0-1)

Koprivnica. Stadion Ivan Kušek Apaš. Gledatelja: 2513. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Mihalj (Velika Gorica). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Anto Marić (Zagreb).

Strijelci: 0-1 Trajkovski (12., Brekalo)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Pllana (od 46. Štefulj), Boras, Božić, Bosec – Jelić Balta (od 79. Liber), Lepinjica – Murić, Caimacov (od 31. Mioč), Šuto – Štrkalj (od 72. Nongoh). Trener: Ivan Radeljić.

Hajduk (4-2-3-1): Buljan – Sigur, Uremović, Prpić, Diallo – Pukštas, Odjidja-Ofoe (od 78. Moufi) – Brekalo (od 86. Krovinović), Kalik (od 67. Perišić), Sahiti (od 78. Kleinheisler) –Trajkovski (od 86. F. Čuić). Trener: Jure Ivanković.

Žuti kartoni: Šuto, Božić (Slaven Belupo), Moufi, F. Čuić (Hajduk).

Crveni kartoni: -



Tagovi

Slaven BelupoHajdukAleksandar TrajkovskiIvan RadeljićJure IvankovićIvan PerišićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti