Miroslav Lelas/PIXSELL
Miroslav Lelas/PIXSELL

Torcida se vratila na utakmice reprezentacije, zaorilo se s poljudskog sjevera 'Marjane, Marjane'

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 21:11

Poljud je rasprodan za utakmicu s Walesom danima prije

Svi preduvjeti za sjajan doživljaj na Poljudu bili su ispunjeni još dva tjedna prije početka utakmice Hrvatska-Wales. Karte za ovaj kvalifikacijski susret rasprodane su danima prije, a najavljivao se i povratak Torcide na utakmice reprezentacije.

Klapa Intrade održala je koncert na jugu Poljuda ispod semafora. Zagrijali su i zabavili malo publiku dok se čekao početak utakmice, a onda se u to animiranje uključio i službeni spiker. O animiranju s tartana već smo govorili koliko je prirodno, točnije neprirodno i da je svakako iskrenija ona emocija i navijanje koje kreiraju tribine nego netko plaćen da bi to pokušavao.

Zapjevale su nekoliko puta tribine na povedenu pjesmu s tartana. Ono spontano s tribina od kojeg se možete naježiti nije baš bilo tako. No postoji naznaka da bi moglo biti u budućnosti. Prije početka utakmice s tribina su krenule pjesme poput 'Marjane, Marjane', ali ne skandiranje predsjedniku HNS- a Kustiću. Šalu na stranu, domoljubnih pokliča 'U boj, u boj' s tribina nije nedostajalo, ali isto smo očekivali malo življu atmosferu nakon svega što smo vidjeli u gradu. Možda su se ljudi i malo umorili, ali zato je jedna grupa na sjeveru bila svježa za pokrenuti nekoliko puta navijanje. Znalo je biti rupa i trenutaka tišine i žamora, a sa zapadne tribine se čuo cijelo vrijeme bubanj u više-manje istom ritmu.

Kako je bilo najavljeno, nije još cijela grupa odlučila krenuti na utakmice reprezentacije, ali onaj dio Torcide koji je danas stigao na Poljud je sa sjevera u par navrata podsjetio na neka vremena kad su atmosferu na tribinama kreirale navijačke skupine. Još prije početnog sučevog zvižduka krenulo je iz njihove grupe 'Marjane, Marjane', a uzvratio je i stadion.

Kasnije su se pjevale sve ostale hrvatske navijačke pjesme, 'Mi Hrvati', 'Bježite ljudi', 'Moja domovina' i ostale. (km)


Tagovi

TorcidaHrvatska nogometna reprezentacijaHNS

Ostale Vijesti