ALESSANDRO GAROFALO/Action Images
ALESSANDRO GAROFALO/Action Images

Toliko o Tudoru i defenzivi: Otkako je preuzeo Veronu, samo je Bayern zabio više golova! (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.11.21. | 13:28

Hrvatski stručnjak zna posao.

Sredinom rujna ove godine Igor Tudor postao je novi trener Verone. Po odlasku Ivana Jurića na mjesto glavnog trenera je 'instaliran' Eusebio di Francesco, ali nakon samo 99 dana i četiri utakmice za kormilom Talijan je dobio otkaz pa je tako Tudor preuzeo momčad.

Tudor je startao fenomenalno te je već u svojoj prvoj utakmici na klupi novog kluba zabilježio veliku pobjedu. U Veroni je pala Roma rezultatom 3:2, a u prvih osam utakmica na klupi skupio je četiri pobjede, tri remija i jedan poraz.

Verona je na domaćem terenu odigrala četiri utakmice pod vodstvom Igora Tudora i upisala četiri pobjede. I no četiri bilo kakve pobjede, jer padali su Roma, Spezija, Lazio i Juventus, a sve osim trijumfa protiv Spezije se vodi kao svojevrsno iznenađenje.

No, nije tu kraj ostvarenjima hrvatskog stratega. Naime, pedantni statističari izračunali su da otkako je Tudor došao na klupu Verone, nijedan klub iz Lige petice – izuzev Bayerna – nije zabio više pogodaka! Tudor, kojeg su mnogi nazivali defenzivnim trenerom, a posljednju je rolu u Juventusu imao kao pomoćni trener zadužen za obranu, očito jako dobro razumije i kako se igra u napadačkoj trećini igrališta.

Verona je dosad pod njegovim vodstvom postigla 21 pogodak, a primila njih 13. U prosjeku, Tudorova momčad po utakmici postiže 2.625 pogodaka, a prima 1.625.

Ono što posebno ističu talijanski mediji je činjenica da je 'preporodio' Giovannija Simeonea koji je ovog ljeta stigao u klub na posudbu iz Genoee. Do dolaska Igora Tudora, sin legendarnog El Chola nije se upisao u listu strijelaca za novi mu klub, a sad je pod Tudorom skupio osam pogodaka i tri asistencije.

Verona je u ovom trenutku osma momčad Serie A s 15 osvojenih bodova, isto koliko ima i devetoplasirani Juventus. Iako je potpisao ugovor do kraja sezone, u narednim mjesecima hrvatskom bi strategu moglo biti ponuđeno produljenje suradnje…



Tagovi

Hellas VeronaVeronaIgor Tudor

Ostale Vijesti