Krovinović, Šutalo, Livaja, Baturina @Pixsell
Krovinović, Šutalo, Livaja, Baturina @Pixsell

TM u HNL-u: Ogroman pad Livakovića, Šutalo četvrti najskuplji igrač lige, Livaja i Krovinović opet u plusu (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 06.06.22. | 14:10

Čak 13 igrača Dinama našlo se u crvenom, a tržišna vrijednost narasla je tek Baturini i Šutalu, s tim da je potonji prije godinu dana vrijedio 750 tisuća eura, a danas 8 milijuna eura!

Opet su došli oni dani u godini kad TM svrati do Lijepe naše i HNL-a. Posljednje ažuriranje dogodilo se prije nešto manje od tri mjeseca, a već drugi put događa se da Dinamo strašno gubi na vrijednosti. Prije tri mjeseca su na tapeti bili Petković, Ivanušec i Ademi, dok su sad mjesto zamijenili Ivanušec i Oršić.

Usporedbe radi, Petković je na svojem vrhuncu (prosinac 2019.) prema TM-u bio težak 13.5 milijuna eura, dok njegova tržišna vrijednost danas iznosi šest milijuna eura. Sve to ne čudi budući da je Petković izgubio mjesto u reprezentaciji te da je ove sezone u HNL-u zabio tek sedam pogodaka u 30 nastupa. Kapetan Plavih Ademi je prije godinu dana bio na vrhuncu koji je iznosio 8.5 milijuna eura, dok je njegova tržišna vrijednost danas za dva milijuna eura manja. Veliki pad na svojoj je koži osjetio reprezentativni broj jedan, Dominik Livaković, kojem je u godinu dana tržišna vrijednost pala s 15 milijuna eura na 8.5 milijuna eura. Dakle, tržišna vrijednost Zadranina na golu Dinama se praktički prepolovila!

Zanimljivo, TM nije imao milosti ni prema Mislavu Oršiću. On je s 11 pao na 10 milijuna eura, a razloga za slavlje nama ni Dino Perić kojem je tržišna vrijednost pala s četiri na 3.5 milijuna eura.

13 igrača Dinama našlo se 'u crvenom', a svega dvojica 'u zelenom'. Dvojac koji je profitirao na posljednjem ažuriranju su Martin Baturina i Josip Šutalo. Nadarenom veznjaku je tržišna vrijednost skočila s dva na tri milijuna eura, dok je prvi stoper Dinama otišao s pet na čak osam milijuna eura. To je ujedno i najveći rast u HNL-u na posljednjem ažuriranju, a isti ne čudi budući da je Šutalo ove sezone sjajan te ga se ne dovodi bez razloga u kontekst s klubovima kao što je Lazio.

Inače, Šutalo je prije svega godinu dana, dok je bio na posudbi u Istri 1961, bio igrač vrijedan 750 tisuća eura, a danas vrijedi 8 milijuna eura. Dakle, njegova cijena otišla je gore – puta 10!

Kod osvajača Hrvatskog kupa situacija je sljedeća: Pet igrača našlo se 'u zelenom', a njih čak 12 'u crvenom'. Jakobušića će sigurno razveseliti da se Biukova vrijednost, koji iza sebe ima jako lošu sezonu, nije mijenjala, te mu to daje bolju pregovaračku poziciju, naročito sad kad se uvelike priča o tome da bi Hajduk ovog ljeta rado unovčio svojeg mladog dragulja.

Prvog čovjeka Hajduka sigurno veseli da su njegove dvije najveće investicije, Marko Livaja i Filip Krovinović, dobili priznanje za svoje sjajne predstave. Marko Livaja danas je igrač kojeg TM cijeni na 7.5 milijuna eura, dok Filipa Krovinovića cijene na pet milijuna eura.

Tržišna vrijednost pala je Ferru, Mlakaru, Katiću, Kaliniću, Atanasovu, Lovrencsicsu, Kačanikliću, Diamantakosu, Posavcu, Eduoku i Subašiću, dok igrači Hajduka zajedno imaju tržišnu vrijednost od 44.48, što je rast od oko 3.5 milijuna eura (prije tri mjeseca bila je 40.95 milijuna eura).

U Osijeku situacija nije najidealnija. Doduše, nije sve ni toliko crno, jer trojac na kojem misle zaraditi u skorijoj budućnosti i koje sigurno očekuju veliki transferi su završili 'u zelenom', a to su Ivica Ivušić (s 4 na 4.5 milijuna eura), Dion Drena Beljo (s 3 na 4.5 milijuna eura) te Mihael Žaper (s 3 na 3.5 milijuna eura).

Svim ostalim igračima kojima se tržišna vrijednost mijenjala – mijenjala se na gore!

U crvenom su završili Lovrić, Mierez, Kleinheisler, Bohar, Škorić, Bartolec, Bralić, Jurčević, Miloš, Leovac, Petković, Barri, Jugović i Ndyockit, a cijela momčad Osijeka ima tržišnu vrijednost od 36.85 milijuna eura.

Što se tiče Rijeke, najvažnije je da su 'u zelenom' nakon ovog ažuriranja Nediljko Labrović i Lindon Selahi, dvojac koji je u izlogu za prodaju već ljetos ako se kojim slučajem nešto zakomplicira oko najskupljeg eksponata riječke svlačionice, Roberta Murića, čija je tržišna vrijednost ostala nepromijenjena (3.5 milijuna eura).

Novi član Vatrenih je sa 600 tisuća eura skočio na 2 milijuna eura, dok je Selahi s 1.5 otišao na 1.8 milijuna eura. Iako čovjeka koji radi TM za HNL ne smatra prijateljem NK Rijeke, Damira Miškovića će sigurno razveseliti rast tržišne vrijednosti Andrije Vukčevića (+150 tisuća eura) te Andresa Solana (+250 tisuća eura).

Od ostalih igrača valja naglasiti rast turopoljskog dvojca Babec (po novom 2.5 milijuna eura) – Kalik (po novom 2 milijuna eura), s tim da se potonjeg posljednjih dana povezivalo s Rijekom.

Gorica je najveći dobitnik posljednjeg ažuriranja, Nenad Črnko će zasigurno morati počastiti ručkom Samira Toplaka budući da su rast tržišne vrijednosti osjetili još Aleksandar Jovičić i Krešimir Krizmanić (obojica po novom vrijede 1.8 milijuna eura), s tim da su tu još Jurica Pršir i Toni Fruk (obojica po novom 1.5 milijuna eura).

Razloga za zadovoljstvo Šikić. Soldu TM danas vrednuje na 1.8 milijuna eura, Aliyua i Marića na 1.5 milijuna eura, Milićević je dogurao do sedam znamenki, a tu je i Stojković koji je po novom 'težak' 850 tisuća eura.

Kompletan popis nove promjene tržišnih vrijednosti igrača iz HNL-a pogledajte OVDJE


Tagovi

Josip ŠutaloMarko LivajaFilip KrovinovićDominik LivakovićTransfermarktHNLPrva HNLGermanijak transferinogometni transferiLjetni prijelazni rokLuka IvanušecMislav OršićBruno PetkovićNediljko LabrovićLindon SelahiMihael ŽaperIvica IvušićDion Drena Beljo

Ostale Vijesti