Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

TM posjetio Bundesligu: Haaland 'težak' 150 milijuna eura, Stanišiću porasla vrijednost za 775 posto!

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 07.10.21. | 16:07

Novi hrvatski reprezentativac je prva priča novog 'updatea', a tu je i norveški stroj za golove koji je poslije Mbappea postao 'najskuplji' igrač na svijetu

Popularni Transfermarkt posjetio je Bundesligu. Jedan od najboljih liga svijeta u svojim redovima ima neka fenomenalna imena od kojih se očekuje da nadolazećih godina vode glavnu riječ u svijetu nogometa, a prije svega se tu misli na zvijezde BVB-a (Erling Braut Haaland, Jude Bellingham), Bayer Leverkusena (Florian Wirtz), Bayern Munchena (Jamal Musiala) i RB Leipziga (Dani Olmo).

Naravno, kako ima onih koji su oduševljeni posljednjim 'updateom' budući da je njihova tržišna vrijednost narasla, tako postoje igrači koji su zasigurno razočarani procjenom TM-a. U toj se kategoriji sigurno nalaze Bayernov dvojac Kingsley Coman i Marcel Sabitzer te srpski veznjak u redovima Eintrachta Filip Kostić budući da je njihova tržišna vrijednost pala.

Wirtz, koji ima samo 18 godina, sad je među pet 'najskupljih' njemačkih nogometaša, a kretanje njegove tržišne vrijednosti pojasnio je Martin Freudl sa TM-a:

„Doživio je veliki uzlet, glavni je igrač Bayer Leverkusena, a postao je i njemački reprezentativac“, rekli su iz TM-a pa dodali:

„Način na koji se njegova forma raste i kako se igrački razvija je razlog zašto će sve više vrhunskih klubova biti zainteresirano za njegovim uslugama, a kao posljedica svega toga smo njegovu tržišnu vrijednost povisili na 65 milijuna eura“, podvukao je Freundl.

Uz Wirtza, najveći dobitnik 'updatea' je Erling Haaland. Mladi norveški napadač sada je sa 150 milijuna uvjerljivo najskuplji igrač lige i drugi najskuplji na svijetu, iza Kyliana Mbappea (160 milijuna). U Bundesligi ga slijedi Bayernov Joshua Kimmich, čija je vrijednost procijenjena na 90 milijuna eura.

Upravo su Apotekari i Borussia Dortmund najviše profitirali od novog 'updatea'. Vrijednost momčadi Marca Rosea povećala se za 38, a momčad Bayera za 34 milijuna eura. Što se naših igrača u Njemačkoj tiče, kada već pričamo o Dortmundu, Marin Pongračić doživio je pad s 10 na osam i pol milijuna eura. Stoperu kojemu je Zlatko Dalić zbog problema s ozljedama aktivirao pretpoziv za nadolazeće utakmice kvalifikacija u klubu je na posudbi iz Wolfsburga do kraja sezone.

Najveća vijest svakako je to da je vrijednost Josipa Stanišića, braniča Bayerna i novog člana hrvatske reprezentacije, porasla za nevjerojatnih 775 posto! 21-godišnji desni bek ušao je u prvu momčad Bavaraca kao igrač vrijedan 400 tisuća eura, a Transfermarkt ga je nagradio za dobre nastupe i mladić koji bi protiv Cipra mogao debitirati za Vatrene sada vrijedi tri i pol milijuna eura.

Ni ostatak naših novopečenih reprezentativaca nije prošao ništa gore. Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt) s dva je skočio na četiri milijuna pa je sada duplo skuplji, Joško Gvardiol (RB Leipzig) u odnosu na nedavnih 16 sada vrijedi 19 milijuna, dok je Borna Sosa (Stuttgart) porastao za četiri i Transfermarkt ga od danas cijeni na 16 milijuna eura.

Jedini pad od hrvatskih je nogometaša doživio Andrej Kramarić. Najbolji strijelac u povijesti Hoffenheima, koji već ima 30 godina, pet je milijuna eura manje vrijedan nego dosad, pao je s 28 na 23 milijuna eura.


Tagovi

BundesligaNjemačkaJosip StanišićKristijan JakićBorna SosaTransfermarktAndrej KramarićJoško GvardiolErling HaalandFlorian Wirtz

Ostale Vijesti