REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

Thierry Henry: "Savjet Arsenalu nakon poraza? Izađite na teren i pokažite da vrijedite osvajanja naslova"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.02.23. | 14:23

Poraz od 3:1 napravio je udubinu u šampionskim ambicijama Artetinog sastava

Thierry Henry jako dobro zna kako se osvajaju trofeji. Pa kada vas nekad briljantni napadač savjetuje, bilo bi zgodno to poslušati. Osobito kada se to odnosi na klub koji mu je obilježio karijeru – Arsenal.

Sinoć su Topnici u izravnom dvoboju mogli osjetiti koliko su daleko (ili blizu) Man. Cityju Pepa Guardiole. Poraz od 3:1 napravio je udubinu u šampionskim ambicijama Artetinog sastava jer Građani su sada preuzeli vrh premierligaške tablice s jednakim brojem bodova, ali i utakmicom manje.

Unatoč tome, Henry smatra kako njegov bivši klub sada mora odgovoriti na pravi način.

„Važna je bila i ona prethodna kup utakmica, jer važan je svaki susret s glavnim rivalom za titulu. Sada su došli u goste i uzeli sva tri boda, pa kako ćeš sada odgovoriti? Otpočetka sezone je City stalno odgovarao na ono što je radio Arsenal. Možete li sada ostati pribrani, otići na Villa Park i odmah ispraviti ovaj poraz? I pokazati kako ih možete pratiti do samog kraja, pokušati napraviti nešto na Etihadu… Sada će sve to biti izuzetno teško“, istaknuo je Henry za CBS Sport.

Bivši francuski napadač naglašava i kako su razliku u jučerašnjem susret donijele i zamjene.

„A nemojmo zaboraviti da je Man. United odmah iza, iako ne znam mogu li držati korak s Arsenalom i Cityjem. Ali što se Arsenala tiče, bitno je biti smiren. OK, izgubili ste od momčadi koja u igru uvodi Fodena i Akanjija, a vi takve igrače nemate na klupi. Izgubili ste, ali to ne znači da više ništa ne vrijedi. Ostati fokusiran, otići u goste Aston Villi i pobijediti, to je najbolji način“. (pz)



Tagovi

Premier ligaArsenalManchester CityThierry Henry

Ostale Vijesti