REUTERS/Ueslei Marcelino
REUTERS/Ueslei Marcelino

The Incredible Hulk: Pogotkom iz slobodnjaka s 30 metara približio Mineiro prvoj tituli nakon 50 godina (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 08:00

Atletico maršira prema duploj kruni.

Givanildo Vieira de Sousa, popularno poznat i kao Hulk zabio je sinoć dva gola u 2:1 pobjedi Atletico Mineira nad Fluminenseom i doveo momčad iz Belo Horizontea na korak do druge titule prvaka Brazila u povijesti. Prvu su osvojili 1971., prije točno 50 godina. Atletico Mineiro ima 11 bodova i utakmicu više od Flamenga, koji je preksinoć nesretno izgubio finale Cope Libertadores od trećeplasiranog Palmeirasa.

Atletico će postati prvak ako u jednom od iduća tri kola upiše trijumf, iako može osvojiti titulu uz sve poraze pod uvjetom da Flamengo ne pobijedi u sve četiri preostale utakmice do kraja aktualne sezone. Prvu iduću utakmicu u kojoj momčad iz Belo Horizontea i matematički može stići do naslova igra se 2. prosinca, u noći s četvrtka na petak, u Bahiji.

Sinoć je Fluminense na stadionu Mineirao u Belo Horizonteu prvi stigao do vodstva pogotkom Manoela u 14. minuti utakmice. Marlon je izveo slobodni udarac, a Manoel glavom pogodio za vodstvo gostiju (VIDEO). Atletico je na izjednačenje trebao čekati 24 minute. Diego Costa, još jedan slavni napadač Mineira, našao se u duelu s Marlonom, lopta je pogodila u ruku lijevog beka Fluminensea i sudac je pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac sigurno je realizirao Hulk za 1:1.

Prvi pogodak Hulka pogledajte OVJDE.

Rezultat 1:1 stajao je na semaforu sve do 60. minute. Hulk se pripremao izvesti slobodni udarac iskosa s 30 metara od suparničkog gola. Svi su očekivali centaršut na peterac, tako i golman Fluminensea Everson, koji je dovoljno izletio da ga Hulk gromovitim udarcem loba s velike udaljenosti.

Sjajan pogodak Hulka iz slobodnjaka pogledajte OVDJE.

Na taj način Atletico Mineiro zaključio je impresivni 11. mjesec u kojem je upisao šest pobjeda i samo jedan remi, u prošlom kolu 2:2 kod južnoameričkog prvaka Palmeirasa.

Drugi naslov prvaka u povijesti je praktički u vitrinama, teoretski će biti u sljedećih tri do 10 dana, a Atletico Mineiro može stići i do duple krune. 12. i 16. prosinca igra finale Brazilski kupa protiv imenjaka Athletica Paranaensea.

Što se samog 'nevjerojatnog Hulka' tiče, ove je sezone zabio 32 pogotka u 64 utakmice za Atletico Mineiro te mnogi Brazilci tvrde kako bi, kao najbolji napadač njihove lige, trebao imati mjesta i u brazilskoj reprezenatciji.



Tagovi

Atletico MineiroPalmeirasFlamengoHulkbrazilska Serie ADiego Costa

Ostale Vijesti