AGUSTIN MARCARIAN/Action Images
AGUSTIN MARCARIAN/Action Images

Ludilo u Montevideu: Palmeiras golom u produžecima obranio titulu prvaka Južne Amerike (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 23:33

Titula Cope Libertadores opet odlazi u Sao Paulo.

Brazilski Palmeiras obranio je titulu osvajača Cope Libertadores, najelitnijeg južnoameričkog klupskog natjecanja. U finalu su nakon produžetaka s 2:1 slavili protiv Flamenga, svojih prvenstvenih rivala iz Rio de Janeira. Palmeiras trenutno u brazilskoj Serie A na trećem mjestu zaostaje osam bodova za drugoplasiranim Flamengom, ali su u današnjem finalu bili sretniji i uspješniji unatoč inicijativi koju je Flamengo imao većinu susreta.

Momčad koju vodi Portugalac Abel Ferreira tako je slavila u drugom uzastopnom brazilskom finalu Cope Libertadores. Prošle godine na Maracani su nadjačali Santos, a danas su slavili na prepunom stadionu Centanario u urugvajskoj metropoli Montevideu.

Pokal drugu godinu u nizu odlazi u Sao Paulo (AGUSTIN MARCARIAN/Action Images)Pokal drugu godinu u nizu odlazi u Sao Paulo (AGUSTIN MARCARIAN/Action Images)

Palmeiras je u vodstvo došao u 5. minuti susreta. Mayke je nakon izvrsne dubinske lopte asistirao Raphaelu Veigi koji je rutinski poentirao. Pogodak pogledajte OVDJE.

Pomalo očekivano, nakon primljenog ranog pogotka Flamengo je nešto agresivnije krenuo u napade i većinu susreta imao je inicijativu, ali osvajačima Cope Libertadores iz 2019. godine trebalo je dulje od 70 minuta da probiju obrambeni bedem Palmeirasa. Izjednačenje je donio Gabriel Barbosa, a posljednji pogodak u regularnom dijelu susreta pogledajte OVDJE.

Ipak, Palmeiras ponovno dolazi do vodstva nedugo nakon sučevog zvižduka. Igrala se peta minuta produžetka, a bivši igrač Manchester Uniteda Andreas Pereira napravio je veliku pogrešku. Napadač Devyerson koji je zamijenio strijelca Veigu oduzeo mu je loptu na tridesetak metara od vrata i mirno matirao Diega Alvesa. Pogodak pogledajte OVDJE.

Igrači Abela Ferreire izdržali su napade u posljednjih 25 minuta produžetaka i konačni sučev zvižduk bio je znak za početak slavlja na ulicama Montevidea i Sao Paula. Portugalski trener pogodio je s izmjenama i s drugim uzastopnim trofejom Cope Libertadores, ukupno trećim u klupskoj povijesti, osigurao status legende Palmeirasa.



Tagovi

Copa LibertadoresPalmeirasFlamengo

Ostale Vijesti