Ivo Čagalj/Pixsell
Ivo Čagalj/Pixsell

Teški dani na Parku Mladeži: RNK Split opet nije dobio licencu za 2.HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 20.08.21. | 15:31

Ovog puta, presudili su rokovi

Prije malo više od deset godinam RNK Split je dogurao do trećeg pretkola kvalifikacija za Europsku ligu. Ždrijeb ih je tada spojio s londonskim Fulhamom. Tog dana, doduše na stadionu u Dugopolju, rastrčavali su se Erceg, Rebić, Križanac i Čop, dok su za goste nastupale veličine poput Bobbyja Tamore, Damiena Duffa i Marka Schwarzera.

Danas, Fulham nastupa kao drugoligaš s ambicijama povratka u Premier Ligu, a Split, u nemogućnosti da dobije drugoligašku licencu, čeka bolje dane na svom Parku Mladeži.

Kako javlja Slobodna dalmacija, HNS je potvrdio svoju već ranije donesenu odluku da se RNK Splitu ne izda drugoligaška licenca koja bi im omogućila nastup u kvalifikacijama za ulazak u drugu ligu. Kao trećeplasiran u 3.HNL, to su svojim igrama zaslužili, ali nema se smisla kvalificirati kada bez licence nema ni nogometa.

Arbitraža HOO-a vratila je prvotno donesenu odluku nazad na stol u HNS, no savez je odlučio ponoviti svoj stav naglasivši kako prihvaćaju dokaze o financijskom ispunjavanju uvjeta, no i dalje stoje pri tome da je klub nije dostavio potpune podatke do određenog datuma. RNK Split na ovu odluku ima mogućnost žalbe. Uostalom, i sami su to najavili.



Tagovi

RNK Split3. HNL2.HNL

Ostale Vijesti