Reuters
Reuters

Ten Hag: "Igrali su s više strasti", Burn: "Znamo da naši navijači mrze Man United, ova pobjeda je za njih"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 02.04.23. | 20:26

Potpuno zasluženo su Svrake danas došle do sva tri boda u ogledu s Crvenim vragovima

Sjajnu utakmicu odigrali su nogometaši Newcastlea koji su s 2:0 svladali Manchester United u ‘drugom derbiju’ kola u Premier ligi. Prvi pogodak postigao je Willock (65.), da bi onda točku na i stavio Callum Wilson (88.).

“Bili smo razočarani nakon poraza u Carabao Cupu. Ostavilo je to loš okus u našim ustima. Morali smo to ispraviti pred našim navijačima”, rekao je Wilson nakon utakmice pa dodao:

“Kad si napadač, onda moraš isporučiti. Par tjedana me nije bilo, jedva sam čekao priliku da se vratim na teren. Nitko ne voli biti na klupi. Kad trener prozove tvoje ime, a ti onda zabiješ, nema boljeg osjećaja.”

Svrake su sada izjednačene na trećem mjestu s Manchester Unitedom, a to mjesto vodi ih u Ligu prvaka u kojoj nisu bili posljednih 20 godina. No, ima se još što za igrati do kraja sezone…

“Imamo još posla, ali sad smo korak bliže konačnom cilju. Momentum je na našoj strani, moramo tako nastaviti. Trebaju nam pobjede, remiji više nisu zadovoljavajući”, podvukao je Wilson, a nakon njega je svoje viđenje utakmice za Sky Sports dao i Dan Burn.

“Posebna pobjeda. Navijači Newcastlea mrze Manchester United. Ova pobjeda je za njih.”

Posljednji put Newcastle je svladao Manchester United prije četiri godine.

“Nismo mogli dočekati pobjedu. Stvarno smo ju digo čekali. Dečki su danas odigrali sjajnu utakmicu, a presretan sam i zbog naše čiste mreže. Liga prvaka? Nadam se. Pred nama je još 11 utakmica, ali mislim da imamo veliku šansu da ostvarimo svoj cilj”, zaključio je Burn.

Trener Manchester Uniteda, Erik ten Hag, poslije utakmice je rekao sljedeće:

“Mrzim što ovo moram reći, ali bili su bolji danas. Bili su smireniji, fokusiraniji te su igrali s više strasti. Više su htjeli pobjedu i zato su slavili.”

Manchester United je bio nadigran u svim segmentima…

“Imali smo mi svoje prilike, ali to nije bilo dovoljno. Dozvolili smo im previše šansi. Moraš biti gladan i dati sve od sebe da bi pobijedio. Mi nismo bili dobri u igri prema naprijed. Ne želim nikoga posebno isticati, mi kao momčad jednostavno nismo bili na razini.”

Neki igrači nisu bili zadovoljni zamjenama?

“Nismo ni mi bili zadovoljni izvedbom igrača. Vezna linija nam je stajala previše visoko. Morali smo stajati dublje. Zato smo, uostalom, i napravili neke zamjene. Na kraju sam odlučio izvaditi oba stopera ne bi li dobili još jednog igrača u vrhu napada. Ovo mora biti lekcija za nas. Vjerujem u ovu momčad, siguran sam da ćemo se vratiti i da ćemo odreagirati kako treba na ovakav rezultat.” (I.A.S.)



Tagovi

Manchester UnitedNewcastleNewcastle UnitedPremier ligaErik ten Hag

Ostale Vijesti