Dmitry Feoktistov/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL
Dmitry Feoktistov/TASS Photo via Newscom Newscom/PIXSELL

Talijani najavljuju novog Hrvata u Serie A: „Steže se obruč oko Nikole More“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 19.08.22. | 13:45

Defenzivni veznjak moskovskog Dinama ove je sezone u ruskoj Premier ligi skupio dvije asistencije u prvih pet utakmica.

Dvije godine Nikola Moro član je moskovskog Dinama. Iz onog zagrebačkog otišao je u transferu vrijednom 8.5 milijuna eura, a dobrim igrama prometnuo se u standardnog prvotimca. Moro je dosad za ruski sastav skupio 65 nastupa, pet pogodaka i jednako toliko asistencija, ali izgleda kako se ti brojevi neće još puno promijeniti budući da bi povremeni hrvatski reprezentativac mogao karijeru nastaviti u Serie A.

Corriere di Bologna piše kako se tehnički direktor kluba, Giovanni Sartori, "steže obruč oko More" kojeg želi dovesti u Bolognu i staviti na raspolaganje Siniši Mihajloviću. Bologna je ljetos ostala bez Mattiasa Svenberga koji je za devet milijuna eura u Wolfsburg, a taj novac sad bi pokušali iskoristiti kako bi doveli 24-godišnjeg Solinjanina.

Nicolo Schira potvrđuje da interes postoji te da su pregovori u tijeku. Zasad nitko ne spominje nikakve konkretne cifre, ali jasno je kako se moskovski sastav neće odreći svojeg prvotimca bez adekvatne odštete.

Moro bi sigurno bio zainteresiran za odlazak u Italiju. Ako bi se nametnuo u klubu kao što je Bologna, sigurno bi bio bliži tome da dogura do Dalićevog popisa putnika za Katar. Konkurencija u veznoj liniji je ogromna, a trenutno je prva zamjena za mjesto 'šestice', na koju je pretplaćen Marcelo Brozović, veznjak Eintrachta Kristijan Jakić.

U sredini vezne linije Bologne zasad ordiniraju Schouten i Dominguez, a ljetos su u klub stigli Michel Aebischer (Young Boys, 4 milijuna eura) te Lewis Ferguson (Aberdeen, 3.5) milijuna eura.

Spomenimo za kraj kako je Bologna u prvom kolu Serie A poražena od Lazija rezultatom 2:1 iako su poveli te od šeste minute igrali s igračem više.


Tagovi

BolognaSerie ANikola MoroLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.Dinamo Moskva

Ostale Vijesti