REUTERS/Dylan Martinez
REUTERS/Dylan Martinez

Szczesny otkrio zanimljiv detalj, pala je oklada pred penal s Messijem: „Sad će me još kazniti“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 09:46

Poljski vratar otkrio je i tko je dobio okladu, ali je neće platiti

Gotovo pa nikome nije bilo jasno što to točno gleda nizozemski sudac Danny Makkelie kad je krenuo dosuditi jedanaesterac za Argentinu protiv Poljske. Bilo je to zbog navodnog prekršaja Wojciecha Szczesnog na Lionelu Messiju, a ni sudački eksperti mu nisu dali za pravo kod ove odluke.

Da nije to prekršaj za najstrožu kaznu bio je uvjeren i poljski vratar koji je ponudio Messiju okladu prije penala.

„Razgovarali smo prije penala, rekao sam mu da bih se okladio u 100 eura da ga sudac neće dosuditi. I tako sam izgubio okladu s Messijem. Ne znam je li to dozvoljeno na Svjetskom prvenstvu, vjerojatno ću dobiti kaznu! No, ne brinem zbog toga. Neću mu ni platiti, nije njemu bitno 100 eura, mislim da ima dovoljno“, otkrio je poljski vratar nakon utakmice.

Nizozemski sudac je pokazao na bijelu točku nakon pregleda snimke VAR-a, ali karma se na kraju okrenula za Argentince. Messi nije zabio s bijele točke jer mu je Poljak fantastično obranio. Bio je to drugi jedanaesterac poljskom vrataru na ovom prvenstvu koji obranio.

„Dvaput sam imao sreće. To je sjajan trenutak u karijeri, Svjetsko prvenstvo je maksimum, i ovo je posebno. Ima tu i malo posla koji ide s time, ali potrebno ti je i malo sreće kako bi Messiju obranio penal“, zaključio je Szczesny.

Poljska je unatoč porazu uspjela proći u osminu finala zahvaljujući boljoj gol razlici od Meksika. Tako da je možda i ta obrana penala bila ključna za prolaz.(rv)



Tagovi

Wojciech SzczesnyLionel MessiArgentinaPoljskaSvjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti