Sveci prekinuli Chelseajev rekord, Arsenal pod novim trenerom nastavlja prodavati ugled

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 26.12.19. | 18:09

Carlo Ancelotti startao s pobjedom na klupi Evertona.

Odigrano je šest utakmica 19. kola engleske Premier lige.

Chelsea je na Stamford Bridgeu izgubio od Southamptona rezultatom 0:2 te tako prekinuo rekordan niz od 14 utakmica bez poraza na Boxing day.

U prvom poluvremenu smo gledali dominaciju domaćih u posjedu lopte protiv momčadi koja se odlučila na brze protunapade, no nismo vidjeli previše velikih prilika. Prvu ozbiljnu situaciju smo vidjeli tek u 31. minuti, kad je Obafemi iskoristio sjajno dodavanje i zabio za iznenađujuće vodstvo gostiju od 0:1.

Do odmora smo vidjeli još pokušaj Azpilicuete, koji je sjajno reagirao na ubačaj, pucao u desnu stranu, no vratar McCarthy je sjajnom reakcijom spasio gol svoje momčadi te se na odmor otišlo minimalnom prednošću gostiju.

U drugom dijelu domaći su izašli odlučniji da ostvare pozitivan rezultat, bili su puno opasniji za gol Svetaca, ali Abraham, Hudson-Odoi i Azpilicueta nisu bili dovoljno koncentrirani. Kazna za promašaje stigla je u 73. minuti kad je Redmond sjajno iskoristio dodavanje Armstronga te povećao na 0:2.

Do kraja susreta smo gledali pokušaje Chelseaja da se vrati u utakmicu, no jednostavno danas nije bio njihov dan te su na kraju morali pružiti ruku protivnicima.

Bournemouth je na svom terenu podijelio bodove s Arsenalom rezultatom 1:1.

Topnici su odigrali loše prvo poluvrijeme, u kojem nisu uspjeli uputiti niti jedan udarac u okvir gola domaćih. Domaćini su se od početka povukli, prepustili igru gostima i vrebali iz protuudara. Jednu takvu situaciju su realizirali u 35. minuti, kad je Gosling iskoristio sjajno dodavanje te zabio za 1:0.

U drugom poluvremenu smo gledali ozbiljniju i konkretniju igru Arsenala, a Aubameyang je već u 49. minuti mogao vratiti stvari na početak, no njegov udarac je završio malo preko grede.

No, u 64. minuti Gabonac sjajnom pribranosti u kaznenom prostoru ipak zabija za Arsenal te poravnava rezultat na 1:1.

Arsenal se nakon gola potpuno otvorio tražeći sva tri boda, a Bournamouth je to skoro kaznio u 81. minuti, kad su zabili gol, koji je ipak poništen zbog opravdanog zaleđa. Imali su Topnici do kraja par poluprilika, no nedostajao je završno dodavanje te su se morali zadovoljiti podjelom bodova.

Aston Villa je minimalnom pobjedom došla do punog plijena protiv Norwicha, strijelac jedinog gola bio je Hourihane u 64. minuti.

Crystal Palace je preokrenuo West Ham te slavio rezultatom 2:1. Gosti su došli u vodstvo u 57. minuti golom Snodgrassa, no Kouyate u 68. i Ayew u 90. minuti donose bodove svojoj momčadi.

Everton je u debiju Carla Ancelottija na klupi slavio minimalnom pobjedom protiv Burnleyja, gol vrijedan tri boda djelo je Calvert-Lewina u 80. minuti.

 

 

Sheffield United i Watford su podijeli bodove rezultatom 1:1, Deulofeu je doveo goste u vodstvo u 27. minuti, no domaćini u 36. minuti golom Norwooda sa bijele točke postavljaju konačnih 1:1.

Pogledajte današnju PONUDU Germania Sport kladionice.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Reuters)

 

 


Tagovi

Boxing day

Ostale Vijesti