Action Images
Action Images

Sve se više šuška: Zinedine Zidane mogao bi preuzeti Juventus?!

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 17.09.22. | 12:08

Zidane je u Torinu proveo pet sezona, osvojio je dva naslova prvaka Italije i igrao dva finala Lige prvaka.

U posljednjih 24 sata Twitterom, ali i internetskim stranicama koje prate Juventus, poput Juventusnews24.com-a, Tuttojuve.com-a, Juvefc.com-a, Allfootballapp.com-a, proširila se vijest kako bi Zinedine Zidane mogao preuzeti Juventus koji je pod svojim trofejnim trenerom Maxom Allegrijem katastrofalno ušao u sezonu. Iako u Serie A još nisu izgubili, u uvodnih šest kola Bianconeri imaju svega dvije pobjede i četiri remija, a u Ligi prvaka izgubili su od PSG-a i Benfice.

Da stvar bude gora, Stara Dama je i na pripremama glatko gubila od europskih velikana Real i Atletico Madrida, a jedini 'pozitivan' rezultat bio im je 2:2 protiv Barcelone. Juventus je daleko od svojih slavnih šampionskih dana, a navijači kluba smatraju kako je Massimiliano Allegri izgubio 'moć' koju je imao u prvom mandatu na klupi Juvea (od 2014. do 2019.) kada je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka, četiri uzastopna kupa, sva Superkupa, a igrao je u dva navrata i finale Lige prvaka.

Odmah nakon što su se razišli Thomas Tuchel i Chelsea, špekuliralo se da bi Nijemac mogao zamijeniti Talijana na Juventusovoj klupi, a sada se sve više šuška o povratku legendarnog Francuza u Torino. Nakon epizoda u Cannesu i Bordoeauxu Zidane je 1996. stigao u Juventus, tada aktualnog prvaka Europe. Zidane je u premijernoj sezoni s Juveom osvojio Scudetto i Interkontinentalni kup, ali Juve nije uspio obraniti Ligu prvaka. U finalu je Stara Dama poražena od Borussije Dortmund s 1:3.

Action ImagesAction Images
Action ImagesAction Images
Action ImagesAction Images

Zidane je obranio naslov s Juventusom u idućoj sezoni, kada je ponovno izgubio finale Lige prvaka, ovaj put od Real Madrida (0:1), kluba s kojim je stigao do svojeg jedinog uhatog trofeja u karijeri.

Za Juventus je odigrao 214 utakmica i zabio 31 golova, a u tom periodu s Francuskom je osvojio naslov svjetskog i europskog prvaka te je u razmaku od četiri godine osvojio Zlatnu (1998.), srebrnu (2000.) i brončanu (1997.) loptu u izboru France Footballa za najboljeg igrača svijeta.

Jedini klub u svojoj menadžerskoj karijeri kojeg je Zidane vodio bio je Real Madrid s kojim je osvojio čak tri uzastopne Lige prvaka, dva prvenstva Španjolske, dva europska i dva španjolska Superkupa te dva Svjetska klupska prvenstva.

Iako uprava Juventusa još uvijek nije okrenula leđa Allegriju, ova naklapanja oko prvotnog mogućeg dolaska Tuchela, a onda i Zidanea, govore da se na Allianz stadionu u Torinu nešto opasno 'kuha'. U slučaju da Juventus u nedjelju ne svlada Monzu, cijela bi se situacija mogla još više rasplamsati.

(4.40) Monza (3.50) Juventus (1.85)

Serie A, 7. kolo

Petak, 16. rujna

Salernitana – Lecce 1:2

Subota, 17. rujna

Bologna – Empoli 15.00

Spezia – Sampdoria 18.00

Torino – Sassuolo 20.45

Nedjelja, 18. rujna

Udinese – Inter 12.30

Cremonese – Lazio 15.00

Fiorentina – Verona 15.00

Monza – Juventus 15.00

Roma – Atalanta 18.00

Milan – Napoli 20.45

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

JuventusZinedine ZidaneSerie AMassimiliano Allegri

Ostale Vijesti